Ενημερωτική Εκδήλωση- Δίκτυο Πράσινα Νερά

Στα πλαίσια του έργου «Πράσινα Νερά», προσκαλούμε πάσα ενδιαφερόμενο σε ενημερωτική εκδήλωση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της δράσης αποτελεί η ενημέρωση και η γνωστοποίηση, στο ευρύ κοινό, των φορέων της πόλης που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, αλλά  και η ανάδειξη και το έργο αυτών που εστιάζει στην πόλη μας, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για δράσεις, πρωτοβουλίες και δρώμενα στα οποία έχουν την ευκαιρία και οι ίδιοι να συμμετέχουν.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης θα τοποθετηθεί στο σημείο info kiosk, όπου μέλη των φορέων θα ενημερώνουν το κοινό για το έργο και τις δράσεις τους.

Το εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 19.00 – 21.00, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Θα συμμετέχουν οι Friday for Future, InCommOn, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΕΠΕΑ Ελευθερίου Κορδελιού, iSea, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

 

Το έργο Πράσινα Νερά – Δίκτυο για την αειφορική ανάπτυξη θαλάσσιας δραστηριότητας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και εταίρο την iSea – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων.

 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.