Ευρωεκλογές 2024: 5 χρόνια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία & οι κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την επόμενη θητεία

Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, γι’ αυτό κι έχει μεγάλη αξία η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές και η αξιοποίηση του δικαιώματός τους να έχουν ενεργό ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το περιβάλλον.

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στο πλαίσιο της συζήτησης «Ευρωεκλογές 2024: 5 χρόνια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία & οι κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις για την επόμενη θητεία», πραγματοποιήθηκε η ανασκόπηση της θητείας που κλείνει σε σχέση με τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, αλλά και μια παρουσίαση της κατάστασης που πιθανόν θα καθορίσει τη στοχοθεσία και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η επερχόμενη θητεία.

Ακόμη κι αν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στην πρώτη φάση της υλοποίησής της, παρέμεινε ανθεκτική απέναντι σε μεγάλες κρίσεις, όπως η πανδημία COVID-19, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η ατζέντα για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλες νομοθετικές αλλαγές και πρόσθετα μέτρα και πολιτικές με στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή της!
Βρείτε όλα τα συμπεράσματα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» εδώ

Παρακολουθήστε τη συζήτηση .

 

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.