Καθαρισμός στο Αγγελοχώρι

Η iSea στο  πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες, #zeroplastic, πραγματοποίησε δράση παράκτιου καθαρισμού στο Αγγελοχώρι, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού και υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού!

Στον καθαρισμό συμμετείχαν το 53o Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, η ομάδα εθελοντών της ΧΑΝΘ, η φοιτητική Περιβαλλοντική ομάδα του ΠαΜαΚ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου και οι ομάδα Lions club. Οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τα 80 άτομα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους από 110 σάκους, 5 λάστιχα αμαξοστοιχιών, ένα βαρέλι υδατοκαλλιεργειών και 3 δίκτυα ψαρέματος μακρύτερα των 3 μέτρων.

Υπολογίζοντας το βάρος των σάκων και των «μπάζων» απομακρύνθηκαν περίπου 900 κιλά. Το απορριμματοφόρο του Δήμου βρίσκονταν εκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων και οι υπάλληλοι του δήμου συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης

Η δράση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και έκλεισε με μία πολύ ωραία χορογραφία από τους εθελοντές της ΧΑΝΘ. 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους φορείς που ενεπλάκησαν για την πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και τον ΟΑΣΘ που με την ευγενική του υποστήριξη διευκόλυνε την μετακίνηση των εθελοντών προς το σημείο διεξαγωγής της δράσης!