Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της iSea στο Fair Trade Film Days

Η iSea, περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και η Fair Trade Hellas, οργάνωση για την προώθηση του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του Fair Trade Film Days στην Θεσσαλονίκη για τον αντίκτυπο που έχουν οι συνήθειες μας στον πλανήτη και στις ζωές των ανθρώπων, αλλά και για το πώς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή με απλούς και καθημερινούς τρόπους.
Στις 27 και 28 Απριλίου η iSea πραγματοποίησε σεμινάρια με την συμμετοχή εθελοντών της με θέμα τη Βιώσιμη Αλιεία στη Μεσόγειο και την υπεύθυνη κατανάλωση αλιευτικών προϊόντων.

Επίσης με την ευκαιρία  της παγκόσμιας ημέρας του τόνου, στις 2 Μαΐου, οι εθελοντές που συμμετείχαν στο σεμινάριο, αλλά και μέλη της iSea μαζί με ανθρώπους της Fair Trade Hellas ευαισθητοποιήθηκαν και ενημέρωσαν το κοινό της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους για θέματα πιστοποιημένων προϊόντων αλιείας και για τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης τόνου στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Τέλος στις 3 Μαΐου οι εθελοντές και τα μέλη της iSea βρέθηκαν στο λιμάνι στην Αποθήκη 1 όπου προβλήθηκε το φεστιβάλ Fair Trade Film Days και ενημέρωσαν το κοινό για το ντοκιμαντέρ “The end of the line” και για τα πιστοποιημένα προϊόντα αλιείας.

Οι δράσεις που πραγματοποιήσαμε μαζί με την Fair Trade Hellas στέφθηκαν με επιτυχία και υποστηρίχτηκαν από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Στο μέλλον θα σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε περισσότερες σχετικές δράσεις από κοινού αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού και όχι μόνο.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.