Παράκτιος καθαρισμός στο Δέλτα Αξιού

Με επιτυχία και θερμή συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της iSea σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού.

Συνολικά 15 εθελοντές μαζί με μέλη της iSea και προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης συνέλλεξαν περισσότερες από 50 σακούλες απορριμμάτων με το βάρος τους να ξεπερνά τα 100 κιλά σε μόλις 100μ παραλίας!!! 
H περιοχή επιλέχθηκε από το Φορέα διαχείρισης καθώς δεν είχε καθαριστεί ποτέ στο παρελθόν. Ο κύριος όγκος των απορριμμάτων προερχόταν από την αλιευτική δραστηριότητα της περιοχής με κύρια πηγή να αποτελούν οι μυδοκαλλιέργειες. Μετά λοιπόν το δεύτερο καθαρισμό στην περιοχή, όπου και πάλι είχε βρεθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων προερχόμενα από την αλιευτική δραστηριότητα, επόμενος στόχος της iSea είναι σε συνεργασία με το Φορέα να προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την αλιευτική κοινότητα της περιοχής. Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης όπου όλοι οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου, ενώ δόθηκαν ενημερωτικό υλικό και οικολογικές τσάντες από το Φορέα ως δώρο προς τους εθελοντές. Για περισότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση πιέστε εδω.