Παρουσίαση της επικαιροποιημένης Εθνικής Λίστας Χονδριχθύων της Ελλάδας

Σύμφωνα με τη νέα επικαιροποιημένη Εθνική Λίστα Χονδριχθύων της Ελλάδας, που συνέταξε η iSea σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικών για τους Καρχαρίες της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τη Μεσόγειο και Έλληνες ερευνητές, στη χώρα μας εντοπίζονται 61 είδη χονδριχθύων (1 χίμαιρα, 34 καρχαρίες και 26 βάτοι) με επιβεβαιωμένη παρουσία.   

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η παρουσίαση της επικαιροποιημένης Εθνικής Λίστας Χονδριχθύων από τον Διευθυντή της iSea και μέλος της Ομάδας Ειδικών για τους Καρχαρίες της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης για τη Μεσόγειο, Ιωάννη Γιώβο, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της διαδικασίας και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Κατερίνα Κουτσοβούλου, εκπρόσωπο  του Πράσινου Ταμείου, και τον Δρ. Πέτρο Λυμπεράκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας που χαιρέτισαν την εκδήλωση, καθώς και τον Δρ. Alen Soldo και τον Δρ. Fabrizio Serena (Αντιπρόεδροι της Ομάδας Ειδικών για τους Καρχαρίες της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης για τη Μεσόγειο), οι οποίοι επισήμαναν τη σημασία των χονδριχθύων και παρουσίασαν τους χονδριχθείς της Μεσογείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Δρ. Yannis Papastamatiou (Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα), που ανέδειξε τη σημασία των εθνικών λιστών στη διατήρησή τους.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους χρονδριχθείς των ελληνικών θαλασσών στην αναρτημένη .

Βρείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ

Βρείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.