Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Διατμηματικό πρόγραμμα Τμήματος Βιολογίας και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Έχει εργαστεί στον χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης για 4 χρόνια.

Στην iSea έχει συντονίσει προγράμματα που σχετίζονται με τα Υδάτινα Απορρίμματα από το 2018. Τα προγράμματα αφορούν στην οργάνωση παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών, στην εμπλοκή ομάδων- στόχων στην αντιμετώπιση του ζητήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα και σε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Πλέον, είναι υπεύθυνη του πυλώνα «Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα» της iSea σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα με στόχο την ενεργό εμπλοκή του κοινού στην περιβαλλοντική προστασία και τελικά τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το περιβάλλον. Έχει συντονίσει την έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ΑμΕΑ και είναι υπεύθυνη των έργων που αφορούν στην προώθηση της συμμετοχής και στην εκπαίδευση των πολιτών για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και την εφαρμογή ορθών μέτρων με στόχο την αειφορική ανάπτυξη.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των πολιτών πάνω σε διαφορετικές περιβαλλοντικές θεματικές.

Εmail: [email protected]

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός. Ο Περικλής δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εmail: [email protected]

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Παλαιότερα είχε εργαστεί στην εταιρία Mediamatic στην Ολλανδία, σε πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενυδρειοπονίας «aquaponics», μιας τεχνικής παράλληλης καλλιέργειας ψαριών και φυτών. Επιπλέον έχει εργαστεί και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ερασιτεχνική αλιεία και την βιωσιμότητα της στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτο οδηγού ερασιτεχνικής αλιείας βασισμένη σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σε συνεργασία με έμπειρους επιστήμονες και ερασιτέχνες αλιείς. Παράλληλα ενδιαφέρεται για την βιώσιμη κατανάλωση θαλάσσιων προϊόντων με πτυχές όπως την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Άγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI Open Water Scuba Diver και δίπλωμα οδήγησης. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος του Πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων της iSea με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών αλλά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα. Στην καθημερινότητα του αλλά και στο εργασιακό του περιβάλλον ο Νίκος προσπαθεί για έναν #zeroplastic και #zerowaste τρόπο ζωής!

Εmail: [email protected]

Βαγγέλης Παράβας

Βαγγέλης Παράβας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Ρωξάνη είναι περιβαλλοντολόγος, τελειόφοιτη του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών από τη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην iSea έκανε την θερινή πρακτική της άσκηση (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) και ασχολήθηκε κυρίως με τον πυλώνα Υδάτινων Απορριμμάτων. Το 2019 ξεκίνησε να εργάζεται κανονικά συμμετέχοντας σε προγράμματα του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων και των Ευάλωτων Ειδών. Πλέον, είναι υπεύθυνη του πυλώνα «Ευάλωτα Είδη» της iSea σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα που αφορούν την έρευνα και τη διαχείριση και τη διατήρηση ευάλωτων θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων.

Τα κύρια ερευνητικά της  ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη θαλάσσια οικολογία και βιολογία ελασμοβράγχιων και την αλιευτική βιολογία. Διαθέτει πτυχίο ταχύπλοου σκάφους, μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και έχει λίγες γνώσεις προγραμματισμού (R), ΓΣΠ GIS (ArcGIS), (SNAP), και διάφορων άλλων προγραμμάτων μοντελοποίησης (Vissim, Populus, PRIMER, Presence, Distance).

Πριν την εργασιακή της εμπειρία στην iSea, εργαζόταν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ως πολιτισμικός μεσολαβητής, στην Save the Children (2016) και Solidarity now (2017) όπου συμμετείχε στην υλοποίηση και το σχεδιασμό εργαστηρίων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε πρόσφυγες (<18 ετών).

Email: [email protected]

 

 

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση του ίδιου πανεπιστημίου. Ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας ως υποψήφιος Διδάκτωρ.

Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρία σε προγράμματα προστασίας των ανώτερων θηρευτών της Μεσογείου και με προϋπηρεσία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Tethys Research Institute, το Institute of Marine Research και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σ συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών σε διάφορες μεσογειακές χώρες. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τους καρχαρίες, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Ελασμοβράγχια, και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Society for Conservation Biology (SCB).  Έχει περισσότερα από 30 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 40 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει 3 Σχέδια Δράσης για Απειλούμενα είδη και έχει συμμετάσχει στην έκδοση 5 βιβλίων. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της PADI. Σήμερα ο Γιάννης είναι ο Γενικός Διευθυντής της iSea.

ResearchGate
Google Scholar
Εmail: [email protected]

Βασίλης Μηνασίδης

Βασίλης Μηνασίδης

ΜΕΛΟΣ

Ο Βασίλης είναι απόφοιτος (B.Sc.) του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (2021). Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (M.Sc.) με τίτλο «Βιώσιμη Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια», του τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως προπτυχιακός φοιτητής έχει αποκτήσει θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις πάνω στον κλάδο των Θαλασσίων Επιστημών, όπως η Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση, οι Υδατοκαλλιέργειες και η Βιολογική Ωκεανογραφία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επιστημονική έρευνα της βιολογίας, οικολογίας και αλιευτικής διαχείρισης των ελασμοβράγχιων και ξενικών ειδών στην ελληνική επικράτεια, μέσα από την καταγραφή και αξιολόγηση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, όπως και στη συμμετοχή του σε επιτόπιες δράσεις αλιευτικής έρευνας και προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων. Στο τέλος του 1ου χρόνου σπουδών του, εργάστηκε ως ανειδίκευτος στην εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών SELONDA S.A. για δύο μήνες. Τον Οκτώβριο του 2021, ολοκλήρωσε την εξάμηνη Πρακτική του Άσκηση στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, απασχολούμενος κυρίως με την Αλιευτική Διαχείριση και παρακολούθηση Ελασμοβράγχιων και Εισβολικών ειδών στις Ελληνικές Θάλασσες. Διαθέτει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’s Register Quality Assurance. Έχει διεκπεραιώσει διαδραστικά μαθήματα για τα Θαλάσσια Οικοσυστήματα (LME’s) από το Πανεπιστήμιο του Cape Town καθώς και μαθήματα «Προγραμμάτων Citizen Science» από το Πανεπιστήμιο του Dundee. Είναι φοιτητικό μέλος της European Aquaculture Society.

E-mail: [email protected] 

Ιωάννα Τζιώγα

Ιωάννα Τζιώγα

ΜΕΛΟΣ

Η Ιωάννα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη το 1995, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της ασχολήθηκε με την διακύμανση των φυτοχρωστικών και της φυκοκυανίνης στο λιμάνι του Βόλου. Έκανε την πρακτική της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ασχολήθηκε κυρίως με την συλλογή δεδομένων.

Το 2019 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η διπλωματική που έχει επιλέξει είναι σχετικά με τα μικροπλαστικά στο ίζημα στις αμμώδεις ακτές του κόλπου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Υδάτινο Περιβάλλον και το digital marketing. Επίσης, έχει γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ και διαθέτει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Σήμερα εργάζεται στην iSea στον τομέα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

E-mail: [email protected]

Ραφαήλ Γκίκας

Ραφαήλ Γκίκας

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στην Πάτρα το 1994, ο Ραφαήλ είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος στο ΠΜΣ Διαχείρισης Βιοποικιλότητας και Βιολογικών Πόρων, με κατεύθυνση την Οικολογία και Βιολογία Διατήρησης. Μιλάει δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά (C2) και έχει βασικές γνώσεις προγραμματισμού σε γλώσσες στατιστικών αναλύσεων (R) και συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS). Ασχολείται από προπτυχιακό επίπεδο με την παγκόσμια εξάπλωση και μετανάστευση των θαλασσίων χελωνών. Πραγματοποίησε, στην iSea, την πρακτική άσκηση του μεταπτυχιακού του, το Σεπτέμβριο του 2021, στον πυλώνα της Επιστήμης των Πολιτών και πλέον εργάζεται στα προγράμματα του πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών.

E-mail: [email protected]

Κατερίνα Κατσαούνη

Κατερίνα Κατσαούνη

ΜΕΛΟΣ

Η Κατερίνα, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1998 και αποφοίτησε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πιστοποιημένη περιβαλλοντική εκπαιδεύτρια. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2), Γερμανικά (B1) και γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & την Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Παράλληλα είναι συν-ιδρύτρια του ECOCup, ενός πράσινου συστήματος loyalty που στοχεύει στην μείωση των πλαστικών & χάρτινων ποτηριών μιας χρήσης. Εργάζεται στον τομέα επικοινωνίας της iSea.

Email: [email protected]

 

 

Γεωργία Νικολαΐδου

Γεωργία Νικολαΐδου

ΜΕΛΟΣ

Η Γεωργία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996. Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C2) και έχει γνώση του προγράμματος SPSS και πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ. Κατά την διάρκεια των σπουδών ήταν μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας του Πα.Μακ. Επίσης διαθέτει δίπλωμα ιστιοπλοΐας και έχει εργαστεί στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Σήμερα η Γεωργία εργάζεται στο λογιστήριο της iSea.

E-mail: [email protected]

Γιώργος Ράλλης

Γιώργος Ράλλης

ΜΕΛΟΣ

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Διαχείρισης Βιολογικών Πόρων. Στην διάρκεια των σπουδών του ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει εργαστεί στον σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ σε θέσεις υπεύθυνου ενημέρωσης κοινού, βοηθού συντονιστή του προγράμματος της Ζακύνθου και υπεύθυνου συλλογής δεδομένων για το πρόγραμμα της Ζακύνθου. Στη συνέχεια εργάστηκε στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ, σαν νοσηλευτής και φροντιστής ζώων. Δεν έχει κατασταλάξει ως προς τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Έχει γνώσεις χειρισμού της γλώσσας προγραμματισμού R και του προγράμματος SPSS, μιλά εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά (C2) και Γερμανικά (Β2). Σήμερα ο Γιώργος εργάζεται στο Πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών της iSea.

E-mail: [email protected]

Νικολέττα Σιδηροπούλου

Νικολέττα Σιδηροπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Νικολέττα γεννήθηκε στη Βέροια και είναι πτυχιούχος του τμήματος Θαλάσσιας Βιολογίας  και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εθνικών μελετών και χρηματοδοτικών φορέων.  Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων στον ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας με κύριο αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό όλων των δράσεων ενημέρωσης και  προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους στη Ζάκυνθο και τον Αμβρακικό. Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων SSI Advanced Open Water Diver και μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Ολλανδικά (B1).

Email: [email protected]

Λαμπρινή Αδαμοπούλου

Λαμπρινή Αδαμοπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Λαμπρινή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι απόφοιτη του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έκανε την πρακτική της στη Λιλ της Γαλλίας σε συνεργασία με το Laboratoire d’Océanologie et de Géosciences (LOG) και το Πανεπιστήμιο της Λιλ,  Faculté des Sciences et Technologies – Université de Lille. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (Β2) και Γαλλικά (Β2). Επίσης, λατρεύει τον προγραμματισμό, ενώ αυτό το διάστημα μαθαίνει Python. Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποίηση στην ΚΑΡΠΑ. 

Email: [email protected]

Μαίρη Μαξιμιάδη

Μαίρη Μαξιμιάδη

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική συμπεριφορά των Αργυροπελεκάνων στις λίμνες των Πρεσπών. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, στο κλάδο της Ηθολογίας. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1), έχει πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης ANDI επιπέδου OpenWaterDiver. Συμμετέχει στα προγράμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο και Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!

 

Έφη Καμπιώτη

Έφη Καμπιώτη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σπουδάζει σχέδιο, γραφιστικές τέχνες και
animation, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μοντάζ. Ενδιαφέρεται για δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας εθελοντική βοήθεια. Συμμετείχε, ως εθελόντρια, στην περιβαλλοντική καμπάνια του φωτογράφου και ακτιβιστή Benjamin Von Wong, “Every 60 Seconds, This Much Plastic Enters The Ocean.”. Η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την καταστροφή που προκαλεί η παρουσία πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Δημήτρης Πάφρας

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, που είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας. Κατά την διάρκεια των παιδικών του χρονών ασχολούταν με την εξερεύνηση του βυθού, όπου του γεννήθηκε η αγάπη και το πάθος για την θάλασσα. Αργότερα πήρε την πρώτη υποβρύχια κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει και να παρατηρεί την θαλάσσια ζωή. Το 2017 πέρασε στην σχολή Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση όπου σήμερα κατέχει τον τίτλο Master Scuba Diver. Το 2019 απέκτησε το πρώτο πτυχίο  στην ελεύθερη κατάδυση freediver Padi (level 1).Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει την έρευνα της Προπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER). Ως φοιτητής έχει αποκτήσει  εργαστηριακές γνώσεις, δεξιότητες,  και εμπειρία σε δειγματοληψίες πεδίου(κατά κύριο  λόγο βενθικών οργανισμών). Είναι εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών και κατέχει τους ακολούθους τίτλου, Emergency First Response Instructor, EFR Airborne Pathogens Awarenss Instructor  και EFR Instructor Manual Handling. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών συνέδριων – σεμιναρίων που αφορούν θέματα όπως ιχθυολογία, βιωσιμότητα, νομοθεσία, τεχνολογία, οικονομία, αλιεία, κατάδυση( αυτόνομη και ελεύθερη) και μεταποιήσει προϊόντων. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Είναι πιστοποιημένος δύτης Project AWARE και Dive Against Debris. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε υποβρύχιους καθαρισμούς. Το συγγραφικό του έργο «Ο κόσμος της θάλασσας». Συμμετέχει στο πρόγραμμα της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» συλλέγοντας καταγραφές από ξενικά είδη ψαριών καθώς και στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» συλλέγοντας καταγραφές από σαλάχια.

E-mail: [email protected]

Αθηνά Ζίου

Αθηνά Ζίου

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στα πλαίσια εκπόνησης της πτυχιακής της εργασίας συμμετείχε στις δραστηριότητες του εργαστηρίου Εκτροφής Υδρόβιων Οργανισμών με θέμα την ανάπτυξη γόνου Τιλάπιας. Πραγματοποίησε την  πρακτική της άσκηση, στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικολογίας Υδάτινων Συστημάτων, όπου ασχολήθηκε με το αντικείμενο της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας της Αλβανίας. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε δειγματοληψίες ιχθυοπληθυσμών στη λίμνη Τριχωνίδα και στην αναζήτηση και κατηγοριοποίηση ιστορικών στοιχείων αλιείας.

Έχει παρακολουθήσει τα διεθνή συνέδρια Hydromedit που έχουν πραγματοποιηθεί στον Βόλο και στο Μεσολόγγι.  Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Βιώσιμη Αλιεία-Υδατοκαλλιέργειες και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ». Συμμετείχε σε εθελοντικούς καθαρισμούς του προγράμματος «Προσφέρω».
Μιλάει 3 γλώσσες Ελληνικά, Αλβανικά και Αγγλικά.

Αλεξάνδρα Δουληγέρη

Αλεξάνδρα Δουληγέρη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1998 και από το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτήτρια έχει αποκτήσει τόσο εργαστηριακές γνώσεις και δεξιότητες, όσο και εμπειρία σε δειγματοληψίες πεδίου εντός και εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασία ασχολήθηκε με την δυναμική του πληθυσμού της αθερίνας στην λίμνη Τριχωνίδα. Διαθέτει επίσης Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’sRegister Quality Assurance. Έχει παρακολουθήσει το συνέδριο Hydromedit2018, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Σαν φοιτήτρια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Aquaculture TrainingLab από το blueBRIDGE. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά επιπέδου Β2 (Πτυχίο TOEIC). Τέλος έχει συμμετάσχει σε εθελοντικούς καθαρισμούς με το πρόγραμμα της iSea «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» ενώ πλέον συμμετέχει στα προγράμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea.

Μανόλης Συμιγδαλάς

Μανόλης Συμιγδαλάς

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Ο Μανόλης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας από το πανεπιστήμιο του Portsmouth στο Ηνωμένο  Βασίλειο (2013-2016). Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (M.Sc.) πάνω στις θαλάσσιες  επιστήμες στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο (2016-2017) και ειδικότερα ασχολείται με την  οικολογία των κοραλλιογενών υφάλων σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως τον Ινδο-Ειρηνικο και τον  Ειρηνικό Ωκεανό. Μέσα από τα ερευνητικά ταξίδια στα οποία συμμετείχε απέκτησε εμπειρία πάνω στην  υποβρύχια συλλογή δεδομένων και στην διαχείριση ομάδων συλλογής δεδομένων. Τα ερευνητικά του  ενδιαφέροντα εστιάζουν περισσότερο πάνω στην οικολογία υφάλων και στην διαχείριση και ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών. Η έρευνες που έχει πραγματοποιήσει είναι επικεντρωμένες στην  καταγραφή βιοποικιλότητας και μεγέθους πληθυσμών θαλάσσιων οργανισμών και στην σύγκριση προστατευόμενων και μη περιοχών. Το 2021 ολοκλήρωσε πιστοποιητικό πάνω στην διαχείριση του 

θαλασσιού περιβάλλοντος από το Lloyd’s Maritime Academy ενώ παράλληλα ανέπτυσσε ένα conceptual  project για την αυτοματοποίηση συλλογής δεδομένων από υφάλους το οποίο και παρουσιάστηκε στο  International Coral Reef Symposium 2021. 

Είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας και επιστημονικός δύτης καθώς και επαγγελματικό μέλος του Marine Biological Association στο Ηνωμένου Βασίλειο. Έχει πιστοποιηθεί επίσης ως Reefcheck Ecodiver  από την Reefcheck Worldwide. Άλλα ενδιαφέροντα του αποτελούν η υποβρύχια φωτογραφία και τα  θαλασσιά σπορ. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C2). 

Email: [email protected]

Αλέξανδρος Καμινάς

Αλέξανδρος Καμινάς

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος το 1999 στην Αθήνα. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, σχολή Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αντικείμενο ενδιαφέροντός του είναι η θαλάσσια βιολογία-οικολογία (κυρίως ιχθύων) και η Ταξινομία τροπικών και Μεσογειακών ιχθύων, όπως και οι τεχνικές ανάλυσης δειγμάτων και δεδομένων σε εργαστηριακό και υπολογιστικό περιβάλλον. Έχει βασικές γνώσεις προγραμμάτων γλώσσας R, λογισμικού SNAP για εφαρμογές θαλάσσιας τηλεπισκόπησης και Gis(ArcGis),SPSS, όπως και απλών λογισμικών μοντελοποίησης (Mathematica, Vissim). Μιλάει 3 γλώσσες, Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά ενώ εχει βασικές γνώσεις Γερμανικών. Ως μαθητής, συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2016, όπως και στον Διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης (semifinals) του Anatolia college. Έχει λάβει μέρος στο θερινό πρόγραμμα citizen science της iSea 2018 καθώς και στο «Πρόγραμμα καταγραφής ενάλιων πλαστικών στο Αιγαίο εντοπισμού τους από δορυφορικά συστήματα» της ομάδας Θαλάσσιας τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Διαθέτει δίπλωμα κατάδυσης (CMAS First star) και είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας κατάδυσης «Τρίτων». Συμμετέχει στο προγράμμα της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» συλλέγοντας καταγραφές από ξενικά είδη ψαριών καθώς και στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» συλλέγοντας καταγραφές από σαλάχια.

E-mail:[email protected]@marine.aegean.gr

Αθηνά Παπαδοπούλου

Αθηνά Παπαδοπούλου

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένη το 1993 στη Σιγκαπούρη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Βιοτεχνολογία – Μοριακή και μικροβιολογική ανάλυση προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών εργάστηκε ένα εξάμηνο ως επιστημονικός βοηθός στο Διδακτικό-Ερευνητικό κέντρο των φυσικών επιστημών στη μονάδα Παλαιοκεναολογίας όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη των διατόμων. Μιλάει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Πολωνικά, Αγγλικά) και έχει γνώσεις χειρισμού προγραμμάτων R, GIS (ArcGIS) και SPSS. Ενδιαφέρεται για τη θαλάσσια βιολογία και είναι μέλος του εργαστήριου της Ζωολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης εργάστηκε στο United Societes of Balkan (USB) ως διδακτικό προσωπικό.

 

Κώστας Μπαντής

Κώστας Μπαντής

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Διαμένει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στα μεταλλο-οργανικά πολυμερή. Πρόσφατα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος». Είναι στέλεχος του Τομέα Διαχείρισης / Αξιολόγησης Προγραμμάτων και Αναπτυξιακών Έργων. Διαθέτει καλή γνώση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον και την ενέργεια και σε θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύντομη επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για έργα:

  • Σχεδιασμού, διαχείρισης, ελέγχου και αξιολόγησης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε.
  • Συστημάτων διαχείρισης (ποιότητας, περιβάλλοντος, κλπ)
  • Υποστήριξης επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Υπηρεσίες και μελέτες περιβαλλοντικών και ενεργειακών μελετών.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και καλά Γερμανικά.
Γιώργος Κεραμετσίδης

Γιώργος Κεραμετσίδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος στα Ιωάννινα, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2017). Είναι κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών Οικολογίας και Βιολογίας της Διατήρησης  από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία (2020). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής του Διατριβής συνεργάστηκε με τον Οργανισμό “Marine Mammal Research Association” και μελέτησε τις αλληλεπιδράσεις της αλιείας μικρής κλίμακας και των θαλασσίων θηλαστικών στη Νότια Αδριατική και στη Θάλασσα της Λεβαντίνης μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης. Μέσω του προγράμματος Erasmus+ έχει εργαστεί στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στο Húsavík της Ισλανδίας (University of Iceland’s Research Center of Húsavík) για μεθόδους παρακολούθησης και καταγραφής κητωδών και στην Πάλματης Ισπανίας (CentroOceanográfico de Baleares) για spatial modelling σε τρία σημαντικά ιχθυοαποθέματα της Μεσογείου.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Σουηδικά και έχει άριστες γνώσεις χειρισμού Η/Υ (R, ArcGIS, MSofficeetc.). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI.