Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) (2013- 2016). Έχει εργαστεί στον εκπαιδευτικό χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης από το 2013. Είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων του πυλώνα ¨Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα¨ της iSea και του προγράμματος παράκτιων καθαρισμών “Προσφέρω” από το 2018. Η Αναστασία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία και 20 εργαστήρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές διαφορετικών σχολικών βαθμίδων και ενήλικες στο πλαίσιο δράσεων της iSea. Είναι επίσης υπεύθυνη για την έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ΑμΕΑ. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των μαθητών. Η Αναστασία είναι υπεύθυνη υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ , MARINE ECOMED.

Εmail: [email protected]

Δήμητρα Κατσάδα

Δήμητρα Κατσάδα

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Δήμητρα είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής με κατεύθυνση ‘Φυσική Περιβάλλοντος και Ατμοσφαίρας’ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού ‘Marine Systems and Policies’ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (όπου και της απένειμαν τις υποτροφίες Highly Skilled Workforce Scholarship και George David Family Scholarship). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής συνεργάστηκε με τον διεθνή περιβαλλοντικό οργανισμό The Nature Conservancy και δημιούργησε μια παγκόσμια αξιολόγηση των δυνατοτήτων των οικοσυστημάτων μπλε άνθρακα (blue carbon ecosystems) ως προς την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό επίπεδο. Το κύριο ενδιαφέρον της είναι η σωστή διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα ενδιαφέρεται για ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητά και την κλιματική αλλαγή, αλλά και με τη χρήση ‘κοινωνικό-οικολογικών’ προσεγγίσεων για τη μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη λύσεων για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς του.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, και γαλλικά, και έχει άριστες γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ (MS Office, ArcGIS, διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας και οργάνωσης). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI και έχει συμμετάσχει σε υποβρύχιες έρευνες και εργασίες πεδίου στις Μαλδίβες στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της.

 

email: [email protected]

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Παλαιότερα έχει εργαστεί στον ιχθυογεννητικό σταθμό Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε στη Λέσβο, στην εταιρία Mediamatic, Ολλανδία, σε πρόγραμμα για «aquaponics» αλλά και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις καινοτόμες υδατοκαλλιέργειες αλλά και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Άγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI Open Water Scuba Diver ενώ είναι και υποβρύχιος φωτογράφος. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος του πυλώνα των Ξενικών Ειδών της iSea με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρεια και ερευνητικά προγράμματα.

Εmail: [email protected]

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός. Ο Περικλής δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εmail: [email protected]

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Ρωξάνη, γεννημένη το 1996 στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στο τμήμα Ωκεανογραφίας και θαλάσσιων Βιοεπιστημών, στη σχολή Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δεν έχει κατασταλάξει σε ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος, αλλά ενδιαφέρεται για την θαλάσσια οικολογία και την αλιευτική βιολογία. Διαθέτει πτυχίο ταχύπλοου σκάφους, μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και έχει λίγες γνώσεις προγραμματισμού (R), ΓΣΠ GIS (ArcGIS), (SNAP), και διάφορων άλλων προγραμμάτων μοντελοποίησης (Vissim, Populus, PRIMER, Presence, Distance). Έκανε την θερινή πρακτική της άσκηση (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) στην iSea και ασχολήθηκε κυρίως με τον πυλώνα Υδάτινων Απορριμμάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με πρόσφυγες (<18 ετών) όταν εργαζόταν ως πολιτισμικός μεσολαβητής στην Save the Children (2016) και Solidarity now (2017). Σήμερα εργάζεται στους πυλώνες της Αλιείας και των Υδάτινων Απορριμάτων της iSea. 

Email: [email protected]

 

 

Παράβας Βαγγέλης

Παράβας Βαγγέλης

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Εmail: [email protected]

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση του ίδιου πανεπιστημίου. Ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας ως υποψήφιος Διδάκτωρ.

Με πανω από μια δεκαετία εμπειρία σε προγράμματα προστασίας των ανώτερων θηρευτών της Μεσογείου και με προϋπηρεσία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Tethys Research Institute, το Institute of Marine Research και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σήμερα ο Γιάννης είναι Υπεύθυνος Προγραμμάτων Ευάλωτων Ειδών της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea και συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών σε διάφορες μεσογειακές χώρες. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τους καρχαρίες, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Ελασμοβράγχια, και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Society for Conservation Biology (SCB). 

Έχει περισσότερα απο 30 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 40 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει και 3 Σχέδια Δράσης για Απειλούμενα είδη.

Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκαπιδευτής καταδύσεων της PADI.

ResearchGate
Google Scholar
Εmail: [email protected]

Αθηνά Παπαδοπούλου

Αθηνά Παπαδοπούλου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη το 1993 στη Σιγκαπούρη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Βιοτεχνολογία – Μοριακή και μικροβιολογική ανάλυση προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών εργάστηκε ένα εξάμηνο ως επιστημονικός βοηθός στο Διδακτικό-Ερευνητικό κέντρο των φυσικών επιστημών στη μονάδα Παλαιοκεναολογίας όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη των διατόμων. Μιλάει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Πολωνικά, Αγγλικά) και έχει γνώσεις χειρισμού προγραμμάτων R, GIS (ArcGIS) και SPSS. Ενδιαφέρεται για τη θαλάσσια βιολογία και είναι μέλος του εργαστηριού της Ζωολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης εργάστηκε στο United Societes of Balkan (USB) ως διδακτικό προσωπικό.

email: [email protected]

Γιώργος Κεραμετσίδης

Γιώργος Κεραμετσίδης

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στα Ιωάννινα, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2017). Είναι κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών Οικολογίας και Βιολογίας της Διατήρησης  από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία (2020). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής του Διατριβής συνεργάστηκε με τον Οργανισμό “Marine Mammal Research Association” και μελέτησε τις αλληλεπιδράσεις της αλιείας μικρής κλίμακας και των θαλασσίων θηλαστικών στη Νότια Αδριατική και στη Θάλασσα της Λεβαντίνης μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης. Μέσω του προγράμματος Erasmus+ έχει εργαστεί στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στο Húsavík της Ισλανδίας (University of Iceland’s Research Center of Húsavík) για μεθόδους παρακολούθησης και καταγραφής κητωδών και στην Πάλματης Ισπανίας (CentroOceanográfico de Baleares)για spatial modelling σε τρία σημαντικά ιχθυοαποθέματα της Μεσογείου.

 

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Σουηδικά και έχει άριστες γνώσεις χειρισμού Η/Υ (R, ArcGIS, MSofficeetc.). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI.

email: [email protected]

Μαίρη Μαξιμιάδη

Μαίρη Μαξιμιάδη

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική συμπεριφορά των Αργυροπελεκάνων στις λίμνες των Πρεσπών. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, στο κλάδο της Ηθολογίας. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1), έχει πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης ANDI επιπέδου OpenWaterDiver. Συμμετέχει στα πρόγραμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο και Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!

Email: [email protected]

Ζωή Μυλωνά

Ζωή Μυλωνά

ΜΕΛΟΣ

 

Η Ζωή Μυλωνά έχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες (Α.Π.Θ.) με εξειδίκευση στη διαχείριση υδάτων και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Οικολογική Ποιότητα και Διαχείριση Υδάτων σε Επίπεδο Λεκάνης Απορροής” από τις Σχολές Βιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών (Α.Π.Θ.). Η διπλωματική της διατριβή, με τίτλο «Εκτίμηση της Οικολογικής Κατάστασης των Παράκτιων Υδάτων της Θράκης με τη χρήση Βιοτικών Δεικτών, που βασίζονται στο Θαλάσσιο Αγγειόσπερμο Posidonia oceanica (L.) Delile», ολοκληρώθηκε υπό την παρακολούθηση των ίδιων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ήταν στον τομέα της Θαλάσσιας Βιολογίας και Οικολογίας. Έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Βιολογίας, Τομέα Βοτανικής (Α.Π.Θ.) με θέμα «Αποκρίσεις των θαλάσσιων αγγειόσπερμων Halophila stipulacea και Cymodocea nodosa στην έκθεση σε νανοσωματίδια αργύρου και διοξειδίου του τιτανίου» και εμπίπτει στο πεδίο της Υδροβιολογίας, Οικοτοξικολογίας και Οικοφυσιολογίας θαλάσσιων οργανισμών και της θαλάσσιας ρύπανσης. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, την αποκατάσταση των υδάτινων οικοσυστημάτων, την εκτίμηση και παρακολούθηση της οικολογικής ποιότητας, τις μεθόδους δειγματοληψίας και επιτόπιες μετρήσεις (αυτόνομη κατάδυση), τους βιοτικούς δείκτες, τα θαλάσσια αγγειόσπερμα, τη ρύπανση παράκτιων υδάτων, το νομοθετικό πλαίσιο υδάτων, τη ρύπανση γλυκέων υδάτων, τις χρήσεις γης και τις ανθρωπογενείς  πιέσεις. Είναι ικανή να χειρίζεται εφαρμογές του ΓΣΠ (G.I.S.) και στατιστικές αναλύσεις. Έχει επίσης γνώση των αναλυτικών τεχνικών σε σχέση με ιστούς θαλάσσιων αγγειόσπερμων, μεταξύ άλλων, του προσδιορισμού υδατανθράκων, του φωσφόρου, του αζώτου και των φαινολικών ενώσεων, των συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων, των φωτοσυνθετικών χρωστικών, του φθορισμού χλωροφύλλης, της ενεργότητας αντιοξειδωτικών ενζύμων, των πρωτεϊνών και της υπεροξείδωσης λιπιδίων, καθώς και των τεχνικών νέκρωσης κυττάρων, του ανοσοφθορισμού μικροσωληνίσκων και ενδοπλασματικού δικτύου, των μικρονηματίων ακτίνης, της υπερπαραγωγής ROS και της απομόνωσης DNA. Επιπλέον, είναι έμπειρη στον χειρισμό οπτικού μικροσκοπίου, συνεστιακού μικροσκοπίου σάρωσης ακτίνων λέιζερ (CLSM), φθορισμόμετρου τύπου PAM και ατομικής απορρόφησης με φούρνο θερμαινόμενου γραφίτη (GFAAS). Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 9 συνέδρια με 15 αναρτήσεις ή προφορικές παρουσιάσεις και έχει 10 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό αντίκτυπο. Επιπλέον, είναι σε θέση να επικοινωνήσει σε τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά C2), Ισπανικά (C1) και Γαλλικά (B2). Έχει διεξάγει διετή ερευνητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR), ως διαχειριστής δεδομένων βιοποικιλότητας στο πρόγραμμα «LifeWatchGREECE». Εργάστηκε επίσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μακεδονίας και Θράκης, για τη δημιουργία και την επεξεργασία χαρτών. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία και τη Διατήρηση των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, iSea, κυρίως στον τομέα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

e-mail: [email protected]

 

Ευάγγελος Παπαδημητρίου

ΜΕΛΟΣ

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1997 στην Μυτιλήνη, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, της σχολής Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης και εργαστήρια εξειδίκευσης στη θαλάσσια έρευνα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εκτίμηση και παρακολούθηση της οικολογικής ποιότητας, ταξινόμηση μακροφυκών και μεθόδους δειγματοληψίας με αυτόνομη κατάδυση. Μιλάει τρεις γλώσσες Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C1) και Γαλλικά (Β2) και έχει γνώσεις χειρισμού προγραμμάτων R, GIS (ArcGIS), Matlab, PRIMER, Snap, PhotoQuad και SPSS. Είναι πιστοποιημένος δύτης (Dive Master, Public Safety Diver, Nitrox, Wreck-diving, Cave-diving, χειριστής ταχύπλοου και ιστιοπλοϊκού σκάφους, πιστοποιημένος χειριστής Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΥΠΑ) εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών (ERC, ANDI, RTI). Σήμερα εργάζεται στον πυλώνα των Υδάτινων Απορριμάτων της iSea.

E-mail: [email protected]

Ιωάννα Τζιώγα

Ιωάννα Τζιώγα

ΜΕΛΟΣ

Η Ιωάννα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη το 1995, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της ασχολήθηκε με την διακύμανση των φυτοχρωστικών και της φυκοκυανίνης στο λιμάνι του Βόλου. Έκανε την πρακτική της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ασχολήθηκε κυρίως με την συλλογή δεδομένων.

Το 2019 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η διπλωματική που έχει επιλέξει είναι σχετικά με τα μικροπλαστικά στο ίζημα στις αμμώδεις ακτές του κόλπου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Υδάτινο Περιβάλλον και το digital marketing. Επίσης, έχει γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ και διαθέτει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.

Σήμερα εργάζεται στην iSea στον τομέα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

E-mail: [email protected]

Βασίλης Μηνασίδης

Βασίλης Μηνασίδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1999 και από το 2012 ζει στην πόλη της Κατερίνης. Απόφοιτος Γενικού Λυκείου, ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτητής έχει αποκτήσει στοιχειώδεις θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις πάνω στον κλάδο των Θαλασσίων Επιστημών, όπως η Αλιεία, οι Υδατοκαλλιέργειες, η Χημική και Γεωλογική Ωκεανογραφία. Στο τέλος του 1ου χρόνου σπουδών του, εργάστηκε ως ανειδίκευτος στην εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών SELONDA S.A. για δύο μήνες. Έχει συμμετάσχει σε δειγματοληψίες πεδίου εντός και εκτός εκπαιδευτικών πλαισίων. Διαθέτει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’s Register Quality Assurance. Έχει παρακολουθήσει, ως φοιτητής, συνέδρια που σχετίζονται με το Υδάτινο Περιβάλλον και τις Βιολογικές Επιστήμες, ενώ έχει διεκπεραιώσει διαδραστικά μαθήματα για τα Θαλάσσια Οικοσυστήματα (LME’s) από το Πανεπιστήμιο του Cape Town καθώς και μαθήματα «Προγραμμάτων Citizen Science» από το Πανεπιστήμιο του Dundee. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Aquaculture Training Lab από το blueBRIDGE, Social Media από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας και διαθέτει πιστοποίηση Fundamentals of Digital Marketing από το Google Greek Tourism Online. Είναι φοιτητικό μέλος της European Aquaculture Society. Aπό τον Σεπτέμβρη του 2019 είναι εθελοντής στο πρόγραμμα της iSea Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας!!! καταγράφοντας θαλάσσια ξενικά ψάρια.

Έφη Καμπιώτη

Έφη Καμπιώτη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σπουδάζει σχέδιο, γραφιστικές τέχνες και
animation, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μοντάζ. Ενδιαφέρεται για δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας εθελοντική βοήθεια. Συμμετείχε, ως εθελόντρια, στην περιβαλλοντική καμπάνια του φωτογράφου και ακτιβιστή Benjamin Von Wong, “Every 60 Seconds, This Much Plastic Enters The Ocean.”. Η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την καταστροφή που προκαλεί η παρουσία πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Θάνος Αναστασιάδης

Θάνος Αναστασιάδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Θάνος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στο πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών εργάστηκε εθελοντικά στο Ενυδρείο της Κρήτης (Cretaquarium) , καθώς σε δράσεις ευαισθητοποίησης πολιτών για την ρύπανση στην iSea. Ερευνητικά ασχολείται με την μελέτη και τη συλλογή πληροφοριών για την κατανομή και εξάπλωση των ξενικών ειδών (Μαλάκιων) στις ελληνικές θάλασσες μέσω του προγράμματος της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» καθώς και για τους καρχαρίες μέσω του προγράμματος της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο. Mιλάει δυο γλώσσες Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1).

Αθηνά Ζίου

Αθηνά Ζίου

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα πλαίσια εκπόνησης της πτυχιακής της εργασίας συμμετείχε στις δραστηριότητες του εργαστηρίου Εκτροφής Υδρόβιων Οργανισμών με θέμα την ανάπτυξη γόνου Τιλάπιας.

Πραγματοποίησε την  πρακτική της άσκηση, στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικολογίας Υδάτινων Συστημάτων, όπου ασχολήθηκε με το αντικείμενο της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας της Αλβανίας. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε δειγματοληψίες ιχθυοπληθυσμών στη λίμνη Τριχωνίδα και στην αναζήτηση και κατηγοριοποίηση ιστορικών στοιχείων αλιείας.

Έχει παρακολουθήσει τα διεθνή συνέδρια Hydromedit που έχουν πραγματοποιηθεί στον Βόλο και στο Μεσολόγγι.  Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Βιώσιμη Αλιεία-Υδατοκαλλιέργειες και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Συμμαχία για Συμβίωση ΙΙ». Συμμετείχε σε εθελοντικούς καθαρισμούς του προγράμματος «Προσφέρω».
Μιλάει 3 γλώσσες Ελληνικά, Αλβανικά και Αγγλικά.

Αλέξανδρος Καμινάς

Αλέξανδρος Καμινάς

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος το 1999 στην Αθήνα. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, σχολή Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αντικείμενο ενδιαφέροντός του είναι η θαλάσσια βιολογία-οικολογία (κυρίως ιχθύων) και η Ταξινομία τροπικών και Μεσογειακών ιχθύων, όπως και οι τεχνικές ανάλυσης δειγμάτων και δεδομένων σε εργαστηριακό και υπολογιστικό περιβάλλον. Έχει βασικές γνώσεις προγραμμάτων γλώσσας R, λογισμικού SNAP για εφαρμογές θαλάσσιας τηλεπισκόπησης και Gis(ArcGis),SPSS, όπως και απλών λογισμικών μοντελοποίησης (Mathematica, Vissim). Μιλάει 3 γλώσσες, Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά ενώ εχει βασικές γνώσεις Γερμανικών. Ως μαθητής, συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2016, όπως και στον Διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης (semifinals) του Anatolia college. Έχει λάβει μέρος στο θερινό πρόγραμμα citizen science της iSea 2018 καθώς και στο «Πρόγραμμα καταγραφής ενάλιων πλαστικών στο Αιγαίο εντοπισμού τους από δορυφορικά συστήματα» της ομάδας Θαλάσσιας τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Διαθέτει δίπλωμα κατάδυσης (CMAS First star) και είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας κατάδυσης «Τρίτων». Συμμετέχει στο προγράμμα της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» συλλέγοντας καταγραφές από ξενικά είδη ψαριών καθώς και στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» συλλέγοντας καταγραφές από σαλάχια.

Αλεξάνδρα Δουληγέρη

Αλεξάνδρα Δουληγέρη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1998 και από το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτήτρια έχει αποκτήσει τόσο εργαστηριακές γνώσεις και δεξιότητες, όσο και εμπειρία σε δειγματοληψίες πεδίου εντός και εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασία ασχολήθηκε με την δυναμική του πληθυσμού της αθερίνας στην λίμνη Τριχωνίδα. Διαθέτει επίσης Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’sRegister Quality Assurance. Έχει παρακολουθήσει το συνέδριο Hydromedit2018, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Σαν φοιτήτρια έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Aquaculture TrainingLab από το blueBRIDGE. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελλήνικα και Αγγλικά επιπέδου Β2 (Πτυχίο TOEIC). Τέλος έχει συμμετάσχει σε εθελοντικούς καθαρισμούς με το πρόγραμμα της iSea «ΠΡΟΣΦΕΡΩ».

Κώστας Μπαντής

Κώστας Μπαντής

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Διαμένει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στα μεταλοοργανικά πολυμερή. Πρόσφατα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος»

Είναι στέλεχος του Τομέα Διαχείρισης / Αξιολόγησης Προγραμμάτων και Αναπτυξιακών Έργων.

Διαθέτει καλή γνώση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον και την ενέργεια και σε θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύντομη επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για έργα:

  • Σχεδιασμού, διαχείρισης, ελέγχου και αξιολόγησης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε.
  • Συστημάτων διαχείρισης (ποιότητας, περιβάλλοντος, κλπ)
  • Υποστήριξης επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Υπηρεσίες και μελέτες περιβαλλοντικών και ενεργειακών μελετών.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και καλά Γερμανικά.