Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) (2013- 2016). Έχει εργαστεί στον εκπαιδευτικό χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης από το 2013. Είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων του πυλώνα ¨Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα¨ της iSea και του προγράμματος παράκτιων καθαρισμών “Προσφέρω” από το 2018. Η Αναστασία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία και 20 εργαστήρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές διαφορετικών σχολικών βαθμίδων και ενήλικες στο πλαίσιο δράσεων της iSea. Είναι επίσης υπεύθυνη για την έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ΑμΕΑ. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των μαθητών. Η Αναστασία είναι υπεύθυνη υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ , MARINE ECOMED.

Εmail: [email protected]

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας, ως μέρος της θερινής πρακτικής του, εργαζόμενος στις φυσικοχημικές αναλύσεις εδαφών και νερών άρδευσης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Υδροβιολογία και υδατοκαλλιέργειες» στη Σχολή Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διατριβή του αφορούσε την «Καταγραφή Kαι Tην Αξιολόγηση Tης Ιχθυοπανίδας Tων Ρεόντων Υδάτων Στη Λεκάνη Της Μυγδονίας». Παρουσίασε τα αποτελέσματα της διατριβής του σε δύο συνέδρια, καθώς επίσης και σε μία εργασία που δημοσιεύτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, στα Νέα Μουδανιά ως υπάλληλος ορισμένου χρόνου, στην Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με αντικείμενο εργασίας την διευθέτηση αιτήσεων για την έκδοση άδειας χρήσης νερού αρδευτικών γεωτρήσεων, αλλά και στην γραμματειακή υποστήριξη. Είναι μέλος από το 2010 στην ομάδα «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος», μία ομάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων. Έχει πιστοποίηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή από το European Resuscitation Council. Έχει κάνει μουσικές σπουδές βιολιού, πιάνου και αρμονίας στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα την χρήση υπολογιστών και των προγραμμάτων MS Office (C2), καθώς επίσης έχει καλή γνώση του ArcGIS και του Primer. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (Μητρική) και Αγγλικά (Β2). O Γιώργος συμμετείχε ως εκπαιδευτής στην δράση «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις»: ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με το Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα Ιωάννη Λάτση στα πλαίσια του προγράμματος «Σημεία Στήριξης». Σήμερα, είναι υπεύθυνος για το πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων της iSea

email: [email protected]

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Παλαιότερα έχει εργαστεί στον ιχθυογεννητικό σταθμό Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε στη Λέσβο, στην εταιρία Mediamatic, Ολλανδία, σε πρόγραμμα για «aquaponics» αλλά και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις καινοτόμες υδατοκαλλιέργειες αλλά και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Άγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI Open Water Scuba Diver ενώ είναι και υποβρύχιος φωτογράφος. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος του πυλώνα των Ξενικών Ειδών της iSea με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρεια και ερευνητικά προγράμματα.

Εmail: [email protected]

Παράβας Βαγγέλης

Παράβας Βαγγέλης

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Εmail: [email protected]

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Ρωξάνη, γεννημένη το 1996 στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζει στο τμήμα Ωκεανογραφίας και θαλάσσιων Βιοεπιστημών, στη σχολή Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δεν έχει κατασταλάξει σε ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος, αλλά ενδιαφέρεται για την θαλάσσια οικολογία και την αλιευτική βιολογία. Διαθέτει πτυχίο ταχύπλοου σκάφους, μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και έχει λίγες γνώσεις προγραμματισμού (R), ΓΣΠ GIS (ArcGIS), (SNAP), και διάφορων άλλων προγραμμάτων μοντελοποίησης (Vissim, Populus, PRIMER, Presence, Distance). Έκανε την θερινή πρακτική της άσκηση (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) στην iSea και ασχολήθηκε κυρίως με τον πυλώνα Υδάτινων Απορριμμάτων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με πρόσφυγες (<18 ετών) όταν εργαζόταν ως πολιτισμικός μεσολαβητής στην Save the Children (2016) και Solidarity now (2017). Σήμερα εργάζεται στους πυλώνες της Αλιείας και των Υδάτινων Απορριμάτων της iSea. 

Email: [email protected]

 

 

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός. Ο Περικλής δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εmail: [email protected]

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης του ίδου πανεπιστημίου. Από το 2011-2013 εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο πρόγραμμα Ionian Dolphin Project του Tethys Research Institute για την παρακολούθηση του τοπικού πληθυσμού δελφινιών στο Ιόνιο Πέλαγος ενώ την περίοδο 2013-2015 ως υπεύθυνος στο ίδιο πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι το 2015 ήταν μέλος του Tethys Research Institute. Το 2011 συνεργάστηκε με το Institute of Marine Research στο Μπέργκεν της Νορβηγίας συμμετέχοντας στο Johan Hjort cruise κατά την ετήσια δειγματοληψία για την εκτίμηση των αποθεμάτων στα Νορβηγικά Χωρικά Ύδατα.  Το 2018 εργάστηκε για 5 μήνες στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία της επικοινωνιακής στρατηγικής και την αύξηση της κοινότητας συμμετεχόντων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφοριών για τα Αλλόχθονα Είδη.  

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών, την ιστορία της οικολογίας και τις πολιτικές διατήρησης ενώ έχει εργαστεί σε μεγάλο βαθμό με την αλιευτική και καταδυτική κοινότητα σε διάφορες χώρες της Μεσογείου. Σήμερα ο Γιάννης συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των ελασμοβράγχιων, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Ελασμοβράγχια, μέλος της ειδικής ομάδας για τους Καρχαρίες και τα Σαλάχια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Μεσογείου (CIESM), μέλος του ICES Working Group on the History of Fish and Fisheries. Έχει συμμετοχή σε 3 προγράμματα COST Action έχοντας λάβει και 3 ερευνητικές υποτροφίες (Short-Term Scientific Mission-STSM). Συμμετείχε στη συγγραφή του Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Αγγελοκαρχαριών στη Μεσόγειο ενώ πλέον συντονίζει το Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Αγγελοκαρχαριών στο Ιόνιο και το Αιγαίο.  

Έχει περισσότερα απο 30 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 40 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκαπιδευτής καταδύσεων της PADI. Σήμερα, ο Ιωάννης είναι υπεύθυνος του πυλώνα της Αλιείας στην iSea.

ResearchGate
Google Scholar
Εmail: [email protected]

Αθηνά Παπαδοπούλου

Αθηνά Παπαδοπούλου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη το 1993 στη Σιγκαπούρη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Βιοτεχνολογία – Μοριακή και μικροβιολογική ανάλυση προϊόντων. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών εργάστηκε ένα εξάμηνο ως επιστημονικός βοηθός στο Διδακτικό-Ερευνητικό κέντρο των φυσικών επιστημών στη μονάδα Παλαιοκεναολογίας όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη των διατόμων. Μιλάει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Πολωνικά, Αγγλικά) και έχει γνώσεις χειρισμού προγραμμάτων R, GIS (ArcGIS) και SPSS. Ενδιαφέρεται για τη θαλάσσια βιολογία και είναι μέλος του εργαστηριού της Ζωολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επίσης εργάστηκε στο United Societes of Balkan (USB) ως διδακτικό προσωπικό.

email: [email protected]

Ζωή Μυλωνά

Ζωή Μυλωνά

ΜΕΛΟΣ

Η Ζωή Μυλωνά έχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες (Α.Π.Θ.) με εξειδίκευση στη διαχείριση υδάτων και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Οικολογική Ποιότητα και Διαχείριση Υδάτων σε Επίπεδο Λεκάνης Απορροής” από τις Σχολές Βιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών (Α.Π.Θ.). Η διπλωματική της διατριβή, με τίτλο «Εκτίμηση της Οικολογικής Κατάστασης των Παράκτιων Υδάτων της Θράκης με τη χρήση Βιοτικών Δεικτών, που βασίζονται στο Θαλάσσιο Αγγειόσπερμο Posidonia oceanica (L.) Delile», ολοκληρώθηκε υπό την παρακολούθηση των ίδιων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ήταν στον τομέα της Θαλάσσιας Βιολογίας και Οικολογίας. Βρίσκεται στην 5η χρονιά της διδακτορικής διατριβής της (εκκρεμεί παρουσίαση) στο Τμήμα Βιολογίας, Τμήμα Βοτανικής (Α.Π.Θ.) με θέμα «Αποκρίσεις θαλάσσιων αγγειόσπερμων σε συνθήκες καταπόνησης από ιόντα και νανοσωματίδια μετάλλων» και εμπίπτει στο πεδίο της Υδροβιολογίας, Οικοτοξικολογίας και Οικοφυσιολογίας θαλάσσιων οργανισμών και θαλάσσιας ρύπανσης. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αποκατάσταση των υδάτινων οικοσυστημάτων, στην εκτίμηση και παρακολούθηση της οικολογικής ποιότητας, στις μεθόδους δειγματοληψίας και επιτόπιες μετρήσεις (αυτόνομη κατάδυση), στους βιοτικούς δείκτες, στα θαλάσσια αγγειόσπερμα, στη ρύπανση παράκτιων υδάτων (π.χ. ιόντα μετάλλων και νανοσωματίδια), στη ρύπανση γλυκέων υδάτων, στις χρήσεις γης και στις ανθρωπογενείς πιέσεις. Είναι ικανή να χειρίζεται εφαρμογές του ΓΣΠ (G.I.S.) και στατιστικές αναλύσεις. Έχει επίσης γνώση των αναλυτικών τεχνικών σε σχέση με ιστούς θαλάσσιων αγγειόσπερμων, μεταξύ άλλων, του προσδιορισμού υδατανθράκων, του φωσφόρου, του αζώτου και των φαινολικών ενώσεων, των συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων, των φωτοσυνθετικών χρωστικών, του φθορισμού χλωροφύλλης, της ενεργότητας αντιοξειδωτικών ενζύμων, των πρωτεϊνών και της υπεροξείδωσης λιπιδίων, καθώς και των τεχνικών νέκρωσης κυττάρων, του ανοσοφθορισμού μικροσωληνίσκων και ενδοπλασματικού δικτύου, των μικρονηματίων ακτίνης, της υπερπαραγωγής ROS και της απομόνωσης DNA. Επιπλέον, είναι έμπειρη στον χειρισμό οπτικού μικροσκοπίου, συνεστιακού μικροσκοπίου σάρωσης ακτίνων λέιζερ (CLSM), φθορισμόμετρου τύπου PAM και ατομικής απορρόφησης με φούρνο θερμαινόμενου γραφίτη (GFAAS). Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 8 συνέδρια με ανάρτηση ή προφορικές παρουσιάσεις και έχει 6 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό αντίκτυπο. Επιπλέον, είναι σε θέση να επικοινωνήσει σε τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά C2), Ισπανικά (C1) και Γαλλικά (B2). Έχει διεξάγει διετή ερευνητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιέργειας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR), ως διαχειριστής δεδομένων βιοποικιλότητας. Εργάστηκε επίσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μακεδονίας και Θράκης, για τη δημιουργία και την επεξεργασία χαρτών. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία και τη Διατήρηση των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, iSea, κυρίως στον τομέα των Υδάτινων Απορριμάτων. 

email: [email protected]

Δήμητρα Κατσάδα

Δήμητρα Κατσάδα

ΜΕΛΟΣ

Η Δήμητρα είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής με κατεύθυνση ‘Φυσική Περιβάλλοντος και Ατμοσφαίρας’ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού ‘Marine Systems and Policies’ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (όπου και της απένειμαν τις υποτροφίες Highly Skilled Workforce Scholarship και George David Family Scholarship). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής συνεργάστηκε με τον διεθνή περιβαλλοντικό οργανισμό The Nature Conservancy και δημιούργησε μια παγκόσμια αξιολόγηση των δυνατοτήτων των οικοσυστημάτων μπλε άνθρακα (blue carbon ecosystems) ως προς την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό επίπεδο. Το κύριο ενδιαφέρον της είναι η σωστή διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα ενδιαφέρεται για ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητά και την κλιματική αλλαγή, αλλά και με τη χρήση ‘κοινωνικό-οικολογικών’ προσεγγίσεων για τη μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη λύσεων για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς του.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, και γαλλικά, και έχει άριστες γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ (MS Office, ArcGIS, διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας και οργάνωσης). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI και έχει συμμετάσχει σε υποβρύχιες έρευνες και εργασίες πεδίου στις Μαλδίβες στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της.

 

email: [email protected]

Βασιλική Οικονόμου

Βασιλική Οικονόμου

ΜΕΛΟΣ

Η Βασιλική Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε με επιτυχία και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με τίτλο «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο». Από τον Φεβρουάριο του 2017, είναι υποψήφια διδάκτορας στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο.

Ασκεί ενεργή δικηγορία από το 2015, ενώ διετέλεσε νομική σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Από το 2017, εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Solidarity now”, παρέχοντας νομικές συμβουλές σε υποθέσεις που αφορούν δίκαιο αλλοδαπών, προσφυγικό δίκαιο και οικογενειακές επανενώσεις.

Ανέπτυξε πλούσια εθελοντική δράση, προσφέροντας εθελοντικά νομικές υπηρεσίες στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις». Έχει άριστη γνώση αγγλικών και γερμανικών.

Σήμερα αποτελεί τη νομική σύμβουλο της iSea.

email: [email protected]

Μαίρη Μαξιμιάδη

Μαίρη Μαξιμιάδη

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική συμπεριφορά των Αργυροπελεκάνων στις λίμνες των Πρεσπών. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, στο κλάδο της Ηθολογίας. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1), έχει πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης ANDI επιπέδου OpenWaterDiver. Συμμετέχει στα πρόγραμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο και Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!

Email: [email protected].gr

Φίλιππος Μαράκης

Φίλιππος Μαράκης

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος Ιχθυολόγος του τμήματος Ιχθυοκομίας – αλιείας του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, ενώ ερευνητικά ασχολείται με την μελέτη και τη συλλογή πληροφοριών για την κατανομή και εξάπλωση των ξενικών ειδών στις ελληνικές θάλασσες μέσω του προγράμματος της iSea “Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας”. Στo πλαίσιo πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε εργαστήριο ιχθυοπαθολογίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα τις «Επιδράσεις των υδατοκαλλιεργειών στο περιβάλλον» . Υπήρξε από τους πρώτους υποβρύχιους φωτογράφους που φωτογράφισε στους Ελληνικούς βυθούς και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λεοντόψαρο «Pterois miles» (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα) όπου και πραγματοποίησε μαζί με άλλους επιστήμονες δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionsfish in Karpathos island. Είναι υπέρμαχος της προσπάθειας κατά της παράνομης αλιείας. Έχει αρκετές συμμετοχές σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ενώ τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασε τη πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο «Η δική μου Ελλάδα», έκθεση η οποία σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας στο Βελιγράδι (ADA Οpen IUPC 2017), κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία macro. Είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της IANTD. Mιλάει δυο γλώσσες Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1) ενώ είναι και κάτοχος διπλώματος ταχύπλοου σκάφους.

mail: [email protected]

Βασίλης Μηνασίδης

Βασίλης Μηνασίδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1999 και από το 2012 ζει στην πόλη της Κατερίνης. Απόφοιτος Γενικού Λυκείου, ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτητής έχει αποκτήσει στοιχειώδεις θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις πάνω στον κλάδο των Θαλασσίων Επιστημών, όπως η Αλιεία, οι Υδατοκαλλιέργειες, η Χημική και Γεωλογική Ωκεανογραφία. Στο τέλος του 1ου χρόνου σπουδών του, εργάστηκε ως ανειδίκευτος στην εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών SELONDA S.A. για δύο μήνες. Έχει συμμετάσχει σε δειγματοληψίες πεδίου εντός και εκτός εκπαιδευτικών πλαισίων. Διαθέτει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’s Register Quality Assurance. Έχει παρακολουθήσει, ως φοιτητής, συνέδρια που σχετίζονται με το Υδάτινο Περιβάλλον και τις Βιολογικές Επιστήμες, ενώ έχει διεκπεραιώσει διαδραστικά μαθήματα για τα Θαλάσσια Οικοσυστήματα (LME’s) από το Πανεπιστήμιο του Cape Town καθώς και μαθήματα «Προγραμμάτων Citizen Science» από το Πανεπιστήμιο του Dundee. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Aquaculture Training Lab από το blueBRIDGE, Social Media από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης & Καινοτομίας και διαθέτει πιστοποίηση Fundamentals of Digital Marketing από το Google Greek Tourism Online. Είναι φοιτητικό μέλος της European Aquaculture Society. Aπό τον Σεπτέμβρη του 2019 είναι εθελοντής στο πρόγραμμα της iSea Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας!!! καταγράφοντας θαλάσσια ξενικά ψάρια.

Έφη Καμπιώτη

Έφη Καμπιώτη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σπουδάζει σχέδιο, γραφιστικές τέχνες και
animation, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μοντάζ. Ενδιαφέρεται για δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας εθελοντική βοήθεια. Συμμετείχε, ως εθελόντρια, στην περιβαλλοντική καμπάνια του φωτογράφου και ακτιβιστή Benjamin Von Wong, “Every 60 Seconds, This Much Plastic Enters The Ocean.”. Η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την καταστροφή που προκαλεί η παρουσία πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Θάνος Αναστασιάδης

Θάνος Αναστασιάδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Θάνος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών στο πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών εργάστηκε εθελοντικά στο Ενυδρείο της Κρήτης (Cretaquarium) , καθώς σε δράσεις ευαισθητοποίησης πολιτών για την ρύπανση στην iSea. Ερευνητικά ασχολείται με την μελέτη και τη συλλογή πληροφοριών για την κατανομή και εξάπλωση των ξενικών ειδών (Μαλάκιων) στις ελληνικές θάλασσες μέσω του προγράμματος της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» καθώς και για τους καρχαρίες μέσω του προγράμματος της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο. Mιλάει δυο γλώσσες Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1).

Αλέξανδρος Καμινάς

Αλέξανδρος Καμινάς

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος το 1999 στην Αθήνα. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, σχολή Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αντικείμενο ενδιαφέροντός του είναι η θαλάσσια βιολογία-οικολογία (κυρίως ιχθύων) και η Ταξινομία τροπικών και Μεσογειακών ιχθύων, όπως και οι τεχνικές ανάλυσης δειγμάτων και δεδομένων σε εργαστηριακό και υπολογιστικό περιβάλλον. Έχει βασικές γνώσεις προγραμμάτων γλώσσας R, λογισμικού SNAP για εφαρμογές θαλάσσιας τηλεπισκόπησης και Gis(ArcGis),SPSS, όπως και απλών λογισμικών μοντελοποίησης (Mathematica, Vissim). Μιλάει 3 γλώσσες, Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά ενώ εχει βασικές γνώσεις Γερμανικών. Ως μαθητής, συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2016, όπως και στον Διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης (semifinals) του Anatolia college. Έχει λάβει μέρος στο θερινό πρόγραμμα citizen science της iSea 2018 καθώς και στο «Πρόγραμμα καταγραφής ενάλιων πλαστικών στο Αιγαίο εντοπισμού τους από δορυφορικά συστήματα» της ομάδας Θαλάσσιας τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Διαθέτει δίπλωμα κατάδυσης (CMAS First star) και είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας κατάδυσης «Τρίτων». Συμμετέχει στο προγράμμα της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» συλλέγοντας καταγραφές από ξενικά είδη ψαριών καθώς και στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» συλλέγοντας καταγραφές από σαλάχια.

Κώστας Μπαντής

Κώστας Μπαντής

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Διαμένει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στα μεταλοοργανικά πολυμερή. Πρόσφατα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος»

Είναι στέλεχος του Τομέα Διαχείρισης / Αξιολόγησης Προγραμμάτων και Αναπτυξιακών Έργων.

Διαθέτει καλή γνώση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον και την ενέργεια και σε θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύντομη επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για έργα:

  • Σχεδιασμού, διαχείρισης, ελέγχου και αξιολόγησης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε.
  • Συστημάτων διαχείρισης (ποιότητας, περιβάλλοντος, κλπ)
  • Υποστήριξης επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Υπηρεσίες και μελέτες περιβαλλοντικών και ενεργειακών μελετών.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και καλά Γερμανικά.