Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Παράβας Βαγγέλης

Παράβας Βαγγέλης

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία.

Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

www.paravas.net
blog.paravas.net
email: vangelis.paravas@isea.com.gr

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης του ίδου πανεπιστημίου. Από το 2011-2013 εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο πρόγραμμα Ionian Dolphin Project του Tethys Research Institute για την παρακολούθηση του τοπικού πληθυσμού δελφινιών στο Ιόνιο Πέλαγος ενώ την περίοδο 2013-2015 ως υπεύθυνος στο ίδιο πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι το 2015 ήταν μέλος του Tethys Research Institute. Το 2011 συνεργάστηκε με το Institute of Marine Research στο Μπέργκεν της Νορβηγίας συμμετέχοντας στο Johan Hjort cruise κατά την ετήσια δειγματοληψία για την εκτίμηση των αποθεμάτων στα Νορβηγικά Χωρικά Ύδατα.

Συμμετέχει σε 2 COST Actions.  Το Oceans Past Platform (ΟPP) που έχει ως στόχο την διερεύνηση των διαχρονικών σχέσεων του ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα. και στα WG3 και WG5 του MARCONS. Παράλληλα είναι μέλος του ICES Working Group on the History of Fish and Fisheries και στην ομάδα για τους Καρχαρίες και τα Σαλάχια του Mediterranean Science Commission (CIESM). Τέλος, έχει ολοκληρώσει 2 Short-Term Scientific Mission (STSM) στο πλαίσιο των COST Actions Oceans Past Platform και OceanGov για την μελέτη της εξέλιξης της αντίληψης του κοινού για τα κητώδη και για την προοπτική των δυναμικών προστατευόμενων περιοχών για τη προστασία των μεγάλων θηρευτών στη Μεσόγειο.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη της εξέλιξης των πολιτικών προστασίας, τη μελέτη της αντίληψης του κοινού σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την αλληλεπίδραση προστατευόμενων ειδών με την αλιεία, τη προστασία των ελαμοσβράγχιων καθώς και η μελέτη της εξάπλωσης των ξενικών ειδών. Έχει περισσότερα απο 20 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και έντονη παρουσία σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2).

Σήμερα, ο Ιωάννης είναι επιστημονικός υπεύθυνος της iSea

RG profile
LinkedIn profile
Skype profile: ioannis.giovos
email: ioannis.giovos@gmail.com
personal email: ioannis.giovos@isea.com.gr

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Παλαιότερα έχει εργαστεί στον ιχθυογεννητικό σταθμό Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε στη Λέσβο, στην εταιρία Mediamatic, Ολλανδία, σε πρόγραμμα για «aquaponics» αλλά και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις καινοτόμες υδατοκαλλιέργειες αλλά και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Άγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI OpenWaterScubaDiverενώ είναι και υποβρύχιος φωτογράφος.

email: nikolaos.doumpas@isea.com.gr

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση του Βιολογικού Τμήματος και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε παιδικό σταθμό κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αντίληψη των παιδιών για περιβαλλοντικά θέματα και για τα ζώα και η έρευνα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μιλάει 3 γλώσσες Ελληνικά (μητρική), αγγλικά (C1) και γαλλικά (B1).

email: anastasia.xaritou@isea.com.gr

Ρούλα Αλ Μπελμπεϊσι

Ρούλα Αλ Μπελμπεϊσι

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σκοπό να ασχοληθεί με μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδο της Περιβαλλοντικής Βιολογίας. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2), Γερμανικά (Α2).

email:roula.albel@gmail.com

Έλενα Μήτσου

Έλενα Μήτσου

ήΓεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1996. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών του 2018, πραγματοποίησε την θερινή πρακτική της άσκηση σε προγράμματα σχετικά με τους πυλώνες της αλιείας και των ξενικών ειδών της iSea. Μιλάει δυο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (B2).

Aνδρομάχη Χατζηαντωνίου

Aνδρομάχη Χατζηαντωνίου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1991, είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Γεωπληροφορική & Χωρική Ανάλυση του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύεται στην επεξεργασία και ανάλυση δορυφορικών εικόνων και στα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρατήρηση της Γης και την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής μέσω δορυφορικών δεδομένων, την διαχείριση και αξιοποίηση φυσικών πόρων, την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει μία σειρά μαθημάτων, σεμιναρίων και συνεδρίων που σχετίζονται με τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Στην iSea είναι Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού από τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλα, συντονίζει το πρόγραμμα καταγραφής θαλάσσιων ξενικών ειδών “uSea” που αποτελείται από μία νέα εφαρμογή για android και πλατφόρμα για web, το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό Social Impact Award τον Οκτώβριο του 2017. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C2). Έχει άριστες γνώσεις στον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή (υλικού και λογισμικού) και βασικές γνώσεις προγραμματισμού.

email: andromachi.chatziantoniou@isea.com.gr

Φίλιππος Μαράκης

Φίλιππος Μαράκης

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος Ιχθυολόγος του τμήματος Ιχθυοκομίας – αλιείας του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, ενώ ερευνητικά ασχολείται με την μελέτη και τη συλλογή πληροφοριών για την κατανομή και εξάπλωση των ξενικών ειδών στις ελληνικές θάλασσες μέσω του προγράμματος της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας». Στo πλαίσιo πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε εργαστήριο ιχθυοπαθολογίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα τις «Επιδράσεις των υδατοκαλλιεργειών στο περιβάλλον» . Υπήρξε από τους πρώτους υποβρύχιους φωτογράφους που φωτογράφισε στους Ελληνικούς βυθούς και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λεοντόψαρο «Pterois miles» (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα) όπου και πραγματοποίησε μαζί με άλλους επιστήμονες δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionsfish in Karpathos island. Είναι υπέρμαχος της προσπάθειας κατά της παράνομης αλιείας. Έχει αρκετές συμμετοχές σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ενώ τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασε τη πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο «Η δική μου Ελλάδα», έκθεση η οποία σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας στο Βελιγράδι (ADA Οpen IUPC 2017), κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία macro. Είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της IANTD. Mιλάει δυο γλώσσες Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1) ενώ είναι και κάτοχος διπλώματος ταχύπλοου σκάφους.

mail: philippos.marakis@isea.com.gr

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας, ως μέρος της θερινής πρακτικής του, εργαζόμενος στις φυσικοχημικές αναλύσεις εδαφών και νερών άρδευσης.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Υδροβιολογία και υδατοκαλλιέργειες» στη Σχολή Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διατριβή του αφορούσε την «Καταγραφή Kαι Tην Αξιολόγηση Tης Ιχθυοπανίδας Tων Ρεόντων Υδάτων Στη Λεκάνη Της Μυγδονίας». Παρουσίασε τα αποτελέσματα της διατριβής του σε δύο συνέδρια, καθώς επίσης και σε μία εργασία που δημοσιεύτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό (Acta Ichthyologica et Piscatoria).

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, στα Νέα Μουδανιά ως υπάλληλος ορισμένου χρόνου, στην Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με αντικείμενο εργασίας την διευθέτηση αιτήσεων για την έκδοση άδειας χρήσης νερού αρδευτικών γεωτρήσεων, αλλά και στην γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης έχει εργαστεί και στον τουριστικό κλάδο ως Assistant Bartender στο ξενοδοχείο 4 αστέρων «Aquis Sandy Beach Resort» στον Άγιο Γεώργιο στην Κέρκυρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Barista και Bartending στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» με πιστοποίηση από την Hellenic Barmen Association καθώς και από την International Bartenders Association.

Είναι μέλος από το 2010 στην ομάδα «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος», μία ομάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων. Έχει πιστοποίηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή από το European Resuscitation Council. Έχει κάνει μουσικές σπουδές βιολιού, πιάνου και αρμονίας στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα την χρήση υπολογιστών και των προγραμμάτων MS Office (C2), καθώς επίσης έχει καλή γνώση του ArcGIS και του Primer. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (Μητρική) και Αγγλικά (Β2).

Συμμετέχει στο πρόγραμμα της iSea «Σε ξενίζει…Μοιράσου το μαζί μας!!!» για τη μελέτη της παρουσίας, της κατανομής και της δυνητικής εξάπλωσης των ξενικών ειδών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία για την συμπλήρωση της υπάρχουσας γνώσης. Επίσης, συμμετείχε ως εκπαιδευτής στην δράση «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις»: ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με το Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα Ιωάννη Λάτση στα πλαίσια του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»

email: georgios.romanidis@isea.com.gr

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΜΕΛΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως.

Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός.

Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

email: periklis.kleitou@isea.com.gr

Ιωάννης Κεραμιδάς

Ιωάννης Κεραμιδάς

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στην Καβάλα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης. Στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης εργάζεται στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας πραγματοποιώντας δειγματοληψίες και ανάλυση δεδομένων για την εκτίμηση των εμπορικών αποθεμάτων του Β. Αιγαίου. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την εκτίμηση αποθεμάτων από αλιευτικά δεδομένα αλλά και την ερασιτεχνική αλιεία. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Γαλλικά (Α2), έχει Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους και πτυχίο Skipper, καθώς και πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης PADI επιπέδου AdvancedOpenWaterDiver.

email: ioannis.keramidas@isea.com.gr

Μαίρη Μαξιμιάδη

Μαίρη Μαξιμιάδη

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική συμπεριφορά των Αργυροπελεκάνων στις λίμνες των Πρεσπών. Τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, στο κλάδο της Ηθολογίας. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1), έχει πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης ANDI επιπέδου OpenWaterDiver. Συμμετέχει στα πρόγραμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο και Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!

Βασίλειος – Ορέστης Στοΐλας

Βασίλειος – Ορέστης Στοΐλας

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, από το 2014 έως το 2015 συμμετείχε ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την μελέτη των βέλτιστων πρακτικών για βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική μυδοκαλλιέργεια, όπου εργάστηκε στη διενέργεια μετρήσεων πεδίου της υδροδυναμικής κυκλοφορίας και των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού σε μονάδα μυδοκαλλιέργειας. Έπειτα από την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος συμμετείχε σε δημοσιευμένες εργασίες, δύο από τις οποίες έκανε ο ίδιος προφορική παρουσίαση σε επιστημονικά συνέδρια. Το 2015 έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εργαζόμενος στην καταγραφή δεδομένων των αλιευτικών σκαφών παράκτιας αλιείας. Το 2018 παρακολούθησε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Introduction to Marxan with Emphasis on Connectivity” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του MarCons Cost Action CA 15121. Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκμάθηση του λογισμικού Marxan για την εφαρμογή του σχεδιασμού συστηματικής διατήρησης/προστασίας σε χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα.

Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1). Έχει άριστες γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (MS Office), Minitab καθώς και βασικές γνώσεις QGIS και Adobe Photoshop.

Συμμετέχει σε δύο προγράμματα της iSea: «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» και «Καταγραφή διακινούμενων ειδών ελασμοβράγχιων στις αγορές της Θεσσαλονίκης – MMET».

RG Profile: https://www.researchgate.net/profile/Vasilis_Orestis_Stoilas

LinkedIn Profile: https://www.linkedin.com/in/vasileios-orestis-stoilas-b42b82138/

Personal e-mail: v.o.stoilas@isea.com.gr

Ιωάννης Σάββα

Ιωάννης Σάββα

ΜΕΛΟΣ

Ο Ιωάννης Σάββα, Κυπριακή καταγωγής, είναι απόφοιτος του Cardiff University (Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο) στο τμήμα Βιολογίας με ειδική κατεύθυνση στην οικολογία, βιολογία της διατήρησης και παγκόσμια αλλαγή. Κατά την διάρκεια του προπτυχιακού του προγράμματος, υπήρξε εθελοντής για τρείς συνεχόμενες χρονιές στην παρακολούθηση και καταγραφή κητωδών στο CIRCE (Conservación Información y Estudio sobre Cetáceos) στα στενά του Γιβραλτάρ (2011-2013) και στο CRRU (Cetacean Research and Rescue Unit) στο Moray Firth στην Σκωτία (2012). Το 2013-2014 εργάστηκε στο Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας προστασίας όπου διατέλεσε κύριος ερευνητής στην διαχείριση αλιευτικών αποθεμάτων των Λειψών, καθώς επίσης και βοηθός ερευνητής για τις επιπτώσεις των εισβολέων (Λεσεψιανών) φυκιών στα λιβάδια Ποσειδωνίας και στην συνάθροιση ψαριών.
Το 2014, ξεκίνησε to μεταπτυχιακό του πρόγραμμα με θέμα: Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και Διατήρηση στο Universidade do Algarve (Φάρο, Πορτογαλία) και Université Pierre et Marie Curie (Παρίσι, Γαλλία). Παράλληλα, έχει εργαστεί στην Σουηδία (Tjärnö Marine Biological Laboratory), στην Πορτογαλία (CCMAR) και στην Μαγιόρκα (IMEDEA) σε έρευνες που εξέτασαν τις μακροπρόθεσμες αλλαγές των εδαφικών βιοκοινοτήτων στο Idefjord, τις επιδράσεις της όξυνσης των ωκεανών στο θαλάσσιο γρασίδι Cymodocea nodosa και τις επιδράσεις της αύξησης της θερμοκρασίας στην Μεσογειακή θαλάσσια χλωρίδα. Οι ερευνητικές του φιλοδοξίες στην Κύπρο περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και εισβολέων ειδών στην εγχώρια θαλάσσια χλωρίδα αλλά και την εκτίμηση σκουπιδιών στις Κυπριακές ακτές μέσω από τους καθαρισμούς παραλιών που διοργανώνει η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.). Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το Marine Environment and Research (MER) Lab σε έρευνα που εξετάζει την εγχώρια και εισβολική θαλάσσια χλωρίδα/πανίδα σε δυο θαλάσσιες περιοχές προστασίας ανατολικά της Κύπρου.

email: ioannis.savva90@gmail.com

Δήμητρα Κατσάδα

Δήμητρα Κατσάδα

ΜΕΛΟΣ

Η Δήμητρα είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής με κατεύθυνση ‘Φυσική Περιβάλλοντος και Ατμοσφαίρας’ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού ‘Marine Systems and Policies’ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (όπου και της απένειμαν τις υποτροφίες Highly Skilled Workforce Scholarship και George David Family Scholarship). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής συνεργάστηκε με τον διεθνή περιβαλλοντικό οργανισμό The Nature Conservancy και δημιούργησε μια παγκόσμια αξιολόγηση των δυνατοτήτων των οικοσυστημάτων μπλε άνθρακα (blue carbon ecosystems) ως προς την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό επίπεδο. Το κύριο ενδιαφέρον της είναι η σωστή διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα ενδιαφέρεται για ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητά και την κλιματική αλλαγή, αλλά και με τη χρήση ‘κοινωνικό-οικολογικών’ προσεγγίσεων για τη μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη λύσεων για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς του.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, και γαλλικά, και έχει άριστες γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ (MS Office, ArcGIS, διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας και οργάνωσης). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI και έχει συμμετάσχει σε υποβρύχιες έρευνες και εργασίες πεδίου στις Μαλδίβες στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της.