Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Διατμηματικό πρόγραμμα Τμήματος Βιολογίας και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Έχει εργαστεί στον χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης για 4 χρόνια.

Στην iSea έχει συντονίσει προγράμματα που σχετίζονται με τα Υδάτινα Απορρίμματα από το 2018. Τα προγράμματα αφορούν στην οργάνωση παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών, στην εμπλοκή ομάδων- στόχων στην αντιμετώπιση του ζητήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα και σε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Πλέον, είναι υπεύθυνη του πυλώνα «Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα» της iSea σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα με στόχο την ενεργό εμπλοκή του κοινού στην περιβαλλοντική προστασία και τελικά τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το περιβάλλον. Έχει συντονίσει την έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ΑμΕΑ και είναι υπεύθυνη των έργων που αφορούν στην προώθηση της συμμετοχής και στην εκπαίδευση των πολιτών για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και την εφαρμογή ορθών μέτρων με στόχο την αειφορική ανάπτυξη.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των πολιτών πάνω σε διαφορετικές περιβαλλοντικές θεματικές.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εmail: [email protected]

Tel. +302313090696

mob. +306947025392

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός. Ο Περικλής δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εmail: [email protected]

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Παλαιότερα είχε εργαστεί στην εταιρία Mediamatic στην Ολλανδία, σε πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενυδρειοπονίας «aquaponics», μιας τεχνικής παράλληλης καλλιέργειας ψαριών και φυτών. Επιπλέον έχει εργαστεί και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ερασιτεχνική αλιεία και την βιωσιμότητα της στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτο οδηγού ερασιτεχνικής αλιείας βασισμένη σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σε συνεργασία με έμπειρους επιστήμονες και ερασιτέχνες αλιείς. Παράλληλα ενδιαφέρεται για την βιώσιμη κατανάλωση θαλάσσιων προϊόντων με πτυχές όπως την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών.

Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI Open Water Scuba Diver και δίπλωμα οδήγησης. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος προγραμμάτων στον Πυλώνα Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα της iSea, με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών αλλά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα. Στην καθημερινότητα του αλλά και στο εργασιακό του περιβάλλον ο Νίκος προσπαθεί για έναν #zeroplastic και #zerowaste τρόπο ζωής!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Εmail: [email protected]

tel. +30 2313090696

mob:+30 6942669227
    
Βαγγέλης Παράβας

Βαγγέλης Παράβας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

ΕΤΑΙΡΟΣ

Η Ρωξάνη είναι περιβαλλοντολόγος, τελειόφοιτη του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών από τη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην iSea έκανε την θερινή πρακτική της άσκηση (Ιούλιος-Αύγουστος 2018) και ασχολήθηκε κυρίως με τον πυλώνα Υδάτινων Απορριμμάτων. Το 2019 ξεκίνησε να εργάζεται κανονικά συμμετέχοντας σε προγράμματα του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων και των Ευάλωτων Ειδών. Πλέον, εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στην iSea.

Τα κύρια ερευνητικά της  ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη θαλάσσια οικολογία και βιολογία ελασμοβράγχιων και την αλιευτική βιολογία. Διαθέτει πτυχίο ταχύπλοου σκάφους, μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και έχει λίγες γνώσεις προγραμματισμού (R), ΓΣΠ GIS (ArcGIS), (SNAP), και διάφορων άλλων προγραμμάτων μοντελοποίησης (Vissim, Populus, PRIMER, Presence, Distance).

Πριν την εργασιακή της εμπειρία στην iSea, εργαζόταν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ως πολιτισμικός μεσολαβητής, στην Save the Children (2016) και Solidarity now (2017) όπου συμμετείχε στην υλοποίηση και το σχεδιασμό εργαστηρίων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε πρόσφυγες (<18 ετών).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306944505224 

 

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση του ίδιου πανεπιστημίου. Ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας ως υποψήφιος Διδάκτωρ.

Με πάνω από μια δεκαετή εμπειρία σε προγράμματα προστασίας των ανώτερων θηρευτών της Μεσογείου και με προϋπηρεσία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Tethys Research Institute, το Institute of Marine Research και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών σε διάφορες μεσογειακές χώρες. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τους καρχαρίες, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Ελασμοβράγχια και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Society for Conservation Biology (SCB).  Έχει περισσότερα από 30 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 40 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει 3 Σχέδια Δράσης για Απειλούμενα είδη και έχει συμμετάσχει στην έκδοση 5 βιβλίων. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της PADI. Σήμερα ο Γιάννης είναι ο Γενικός Διευθυντής της iSea.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Εmail: [email protected]

Tel. +302313090696

Mob: +306945880415
          
Ιωάννα Τζιώγα

Ιωάννα Τζιώγα

ΜΕΛΟΣ

Η Ιωάννα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη το 1995, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της ασχολήθηκε με την διακύμανση των φυτοχρωστικών και της φυκοκυανίνης στο λιμάνι του Βόλου. Έκανε την πρακτική της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ασχολήθηκε κυρίως με την συλλογή δεδομένων.

Το 2019 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η διπλωματική που έχει επιλέξει είναι σχετικά με τα μικροπλαστικά στο ίζημα στις αμμώδεις ακτές του κόλπου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Υδάτινο Περιβάλλον και το digital marketing. Επίσης, έχει γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ και διαθέτει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Σήμερα εργάζεται στην iSea ως υπεύθυνη του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel.: +302313090696

Mob.: +306978050685

 

Βασίλης Μηνασίδης

Βασίλης Μηνασίδης

ΜΕΛΟΣ

Ο Βασίλης είναι απόφοιτος (B.Sc.) του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (2021). Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (M.Sc.) με τίτλο «Βιώσιμη Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια», του τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ως προπτυχιακός φοιτητής έχει αποκτήσει θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις πάνω στον κλάδο των Θαλασσίων Επιστημών, όπως η Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση, οι Υδατοκαλλιέργειες και η Βιολογική Ωκεανογραφία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επιστημονική έρευνα της βιολογίας, οικολογίας και αλιευτικής διαχείρισης των ελασμοβράγχιων και ξενικών ειδών στην ελληνική επικράτεια, μέσα από την καταγραφή και αξιολόγηση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, όπως και στη συμμετοχή του σε επιτόπιες δράσεις αλιευτικής έρευνας και προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων. Στο τέλος του 1ου χρόνου σπουδών του, εργάστηκε ως ανειδίκευτος στην εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών SELONDA S.A. για δύο μήνες. Τον Οκτώβριο του 2021, ολοκλήρωσε την εξάμηνη Πρακτική του Άσκηση στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, απασχολούμενος κυρίως με την Αλιευτική Διαχείριση και παρακολούθηση Ελασμοβράγχιων και Εισβολικών ειδών στις Ελληνικές Θάλασσες. Πλέον, ο Βασίλης εργάζεται στην iSea ως βοηθός υπεύθυνου προγραμμάτων.  

Διαθέτει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα παροχής Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πιστοποιημένο από τον Lloyd’s Register Quality Assurance. Έχει διεκπεραιώσει διαδραστικά μαθήματα για τα Θαλάσσια Οικοσυστήματα (LME’s) από το Πανεπιστήμιο του Cape Town καθώς και μαθήματα «Προγραμμάτων Citizen Science» από το Πανεπιστήμιο του Dundee. Είναι φοιτητικό μέλος της European Aquaculture Society. 

 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

E-mail: [email protected] 

tel. +302313090696

mob: +30 6973167169

 

 

Θωμάς Χουλιάρας

Θωμάς Χουλιάρας

ΜΕΛΟΣ

Ο Θωμάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1996. Αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Ενδιαφέρεται για τον προγραμματισμό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ανάλυση δεδομένων με τις γλώσσες (R) και Python, καθώς και για την εφοδιαστική αλυσίδα και διαχείριση πόρων. Μιλάει δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά (C2). Σήμερα εργάζεται στο λογιστικό τμήμα της iSea.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696
mob: +306949306700
Νικολέττα Σιδηροπούλου

Νικολέττα Σιδηροπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Νικολέττα γεννήθηκε στη Βέροια και είναι πτυχιούχος του τμήματος Θαλάσσιας Βιολογίας και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εθνικών μελετών και χρηματοδοτικών φορέων.  Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων στον ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας με κύριο αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό όλων των δράσεων ενημέρωσης και  προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους στη Ζάκυνθο και τον Αμβρακικό. Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων SSI Advanced Open Water Diver και μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Ολλανδικά (B1). Στην iSea εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στον πυλώνα “Άνθρωπος & Υδάτινα Οικοσυστήματα”.

 

Πληροφορίες Επικοινωνίας: 

Email: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306982766371

Λαμπρινή Αδαμοπούλου

Λαμπρινή Αδαμοπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Λαμπρινή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι απόφοιτη του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έκανε την πρακτική της στη Λιλ της Γαλλίας σε συνεργασία με το Laboratoire d’Océanologie et de Géosciences (LOG) και το Πανεπιστήμιο της Λιλ,  Faculté des Sciences et Technologies – Université de Lille. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (Β2) και Γαλλικά (Β2). Επίσης, λατρεύει τον προγραμματισμό, ενώ αυτό το διάστημα μαθαίνει Python. Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποίηση στην ΚΑΡΠΑ. Στην iSea εργάζεται ως βοηθός υπεύθυνου προγράμματος. 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306946173835
Άννα Μαρία Χρυσάφη

Άννα Μαρία Χρυσάφη

ΜΕΛΟΣ

Η Άννα Μαρία γεννήθηκε το 1998 στην Θεσσαλονίκη. Τελειώνει το μεταπτυχιακό της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Μ.Β.Α.) με την πραγμάτωση της διπλωματικής της εργασίας πάνω στα εργαλεία του Digital Marketing στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εργάζεται στο κομμάτι της οργάνωσης του γραφείου, την διαχείριση της ιστοσελίδας και του e-shop αλλά και την επικοινωνία με εξωτερικούς συνεργάτες της iSea.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, marketing και εξυπηρέτησης πελατών. Ασχολείται ενεργά από μικρή με τον εθελοντισμό σε πολλούς φορείς, όπως κέντρα αποκατάστασης, φιλοζωικές οργανώσεις και παράκτιους οργανισμούς στην iSea.  Ακόμη, ασχολείται με τις καταδύσεις (Scuba Diving) και κατέχει τα διπλώματα Open Water Diver και Advanced Open Water Diver, καθώς και δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας.

Μιλάει Ελληνικά (μητρική),  Αγγλικά (C2),  λίγα Ισπανικά (αρχάρια) και έχει βασικές γνώσεις του Adobe Lightroom Photo Editor, του γραφιστικού προγράμματος Canva, του λογισμικού Production/ Operations Management (POM/QM) και του στατιστικού προγράμματος SPSS, καθώς και των εφαρμογών του Office (Word, Excel, Powerpoint).

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel.: +302313090696

 

Γιώργος Ράλλης

Γιώργος Ράλλης

ΜΕΛΟΣ

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Διαχείρισης Βιολογικών Πόρων. Στην διάρκεια των σπουδών του ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Είναι απόφοιτος της σχολής Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει εργαστεί στον σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ σε θέσεις υπεύθυνου ενημέρωσης κοινού, βοηθού συντονιστή του προγράμματος της Ζακύνθου και υπεύθυνου συλλογής δεδομένων για το πρόγραμμα της Ζακύνθου. Στη συνέχεια εργάστηκε στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ, σαν νοσηλευτής και φροντιστής ζώων. Έχει γνώσεις χειρισμού της γλώσσας προγραμματισμού R και του προγράμματος SPSS, μιλά εκτός από Ελληνικά, Αγγλικά (C2) και Γερμανικά (Β2). Σήμερα ο Γιώργος εργάζεται στο πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών της iSea, ως υπεύθυνος προγραμμάτων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306909338383

Κατερίνα Βλάχμπεη

Κατερίνα Βλάχμπεη

ΜΕΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1993 στις Σέρρες. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Πράγας (CTU). Εργάζεται στο πεδίο της αρχιτεκτονικής, της σκηνογραφίας, της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πρακτική στο Amsterdam, στο studio αρχιτεκτονικής Urban Echoes, διερευνώντας νέες εκδοχές του αστικού φαινομένου, υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, έντυπα και πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού· ανάμεσα σε άλλα: Αισχύλεια, Ελευσίνα (2019), Film and Video Poetry Symposium, Los Angeles, California (2020), Choreographic Turn(s), Nomad Dance Academy, Slovenia (2020).

Email : [email protected]

Δημήτρης Τοσίδης

Δημήτρης Τοσίδης

ΜΕΛΟΣ

O Δημήτρης Τοσίδης γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA-MPA), το European Pressphoto Agency, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle, στο XINHUA και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο UDK Berlin και κατέχει το ΜΑ Crisis Journalism and Risk Communication από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα, στο περιβάλλον, καθώς και στον αθλητισμό.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, όπως το Migration Media Award το 2017 και το 2018 για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια, από την Ένωση Συντακτών το 2018, το 2019 και το 2021 καθώς και το σημαντικότερο με το το βραβείο Athens Photo World 2021 για το έργο του «Διάβα», ένα φωτορεπορτάζ ντοκουμέντο στους εναπομείναντες νομάδες κτηνοτρόφους που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στην  Ήπειρο κέρδισε το βραβείο Athens Photo World 2021. 

Σοφία Λίτσιου

Σοφία Λίτσιου

ΜΕΛΟΣ

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την φυτική παραγωγή. Πραγματοποίησε πρακτικές ασκήσεις στο ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Θεσσαλονίκη και στην CiBio στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της υπήρξε ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού φοιτητών γεωπονίας, μέσω του οποίου έλαβε μέρος σε events, εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια. Η ευαισθησία της για τα περιβαλλοντικά ζητήματα την οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο πάνω στην Οικολογία και την Βιολογία διατήρησης στο τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.. Έχει κάποιες γνώσεις χειρισμού της γλώσσας προγραμματισμού R και του qGIS. Ο ρόλος της Σοφίας στην iSea είναι βοηθός υπεύθυνου προγράμματος. 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel. +302313090696

 

           

Μαίρη Μαξιμιάδη

Μαίρη Μαξιμιάδη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1994. Απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική συμπεριφορά των Αργυροπελεκάνων στις λίμνες των Πρεσπών. Τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, στο κλάδο της Ηθολογίας. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1), έχει πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης ANDI επιπέδου OpenWaterDiver. Συμμετέχει στα προγράμματα Επιστήμης των Πολιτών της iSea Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο και Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!

 

Έφη Καμπιώτη

Έφη Καμπιώτη

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σπουδάζει σχέδιο, γραφιστικές τέχνες και
animation, ενώ παράλληλα ασχολείται με το μοντάζ. Ενδιαφέρεται για δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας εθελοντική βοήθεια. Συμμετείχε, ως εθελόντρια, στην περιβαλλοντική καμπάνια του φωτογράφου και ακτιβιστή Benjamin Von Wong, “Every 60 Seconds, This Much Plastic Enters The Ocean.”. Η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την καταστροφή που προκαλεί η παρουσία πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Φανή Γεωργίου

Φανή Γεωργίου

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Η Φανή γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία εφτά χρόνια εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια και coach ελληνικής επιχειρηματολογίας. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C1), Γαλλικά (Β2). Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την οργάνωση συλλόγων νέων, καθώς και σε Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μαθητές και νέους. Στην iSea είναι εθελόντρια εδώ και τρία χρόνια και συμμετέχει κυρίως στον πυλώνα των Υδάτινων απορριμμάτων σε παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, καθώς και σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά. Στα ενδιαφέροντά της ανήκουν η ερασιτεχνική αλιεία και ο zeroplastic και zerowaste τρόπο ζωής.

 

 

Γιώργος Κεραμετσίδης

Γιώργος Κεραμετσίδης

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος στα Ιωάννινα, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2017). Είναι κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών Οικολογίας και Βιολογίας της Διατήρησης  από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία (2020). Για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής του Διατριβής συνεργάστηκε με τον Οργανισμό “Marine Mammal Research Association” και μελέτησε τις αλληλεπιδράσεις της αλιείας μικρής κλίμακας και των θαλασσίων θηλαστικών στη Νότια Αδριατική και στη Θάλασσα της Λεβαντίνης μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης. Μέσω του προγράμματος Erasmus+ έχει εργαστεί στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στο Húsavík της Ισλανδίας (University of Iceland’s Research Center of Húsavík) για μεθόδους παρακολούθησης και καταγραφής κητωδών και στην Πάλματης Ισπανίας (CentroOceanográfico de Baleares) για spatial modelling σε τρία σημαντικά ιχθυοαποθέματα της Μεσογείου.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Σουηδικά και έχει άριστες γνώσεις χειρισμού Η/Υ (R, ArcGIS, MSofficeetc.). Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού κατάδυσης Open Water Diver της PADI.

 

Αλέξανδρος Καμινάς

Αλέξανδρος Καμινάς

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γεννημένος το 1999 στην Αθήνα. Είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, σχολή Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αντικείμενο ενδιαφέροντός του είναι η θαλάσσια βιολογία-οικολογία (κυρίως ιχθύων) και η Ταξινομία τροπικών και Μεσογειακών ιχθύων, όπως και οι τεχνικές ανάλυσης δειγμάτων και δεδομένων σε εργαστηριακό και υπολογιστικό περιβάλλον. Έχει βασικές γνώσεις προγραμμάτων γλώσσας R, λογισμικού SNAP για εφαρμογές θαλάσσιας τηλεπισκόπησης και Gis(ArcGis),SPSS, όπως και απλών λογισμικών μοντελοποίησης (Mathematica, Vissim). Μιλάει 3 γλώσσες, Ελληνικά Αγγλικά και Γαλλικά ενώ εχει βασικές γνώσεις Γερμανικών. Ως μαθητής, συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2016, όπως και στον Διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης (semifinals) του Anatolia college. Έχει λάβει μέρος στο θερινό πρόγραμμα citizen science της iSea 2018 καθώς και στο «Πρόγραμμα καταγραφής ενάλιων πλαστικών στο Αιγαίο εντοπισμού τους από δορυφορικά συστήματα» της ομάδας Θαλάσσιας τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Διαθέτει δίπλωμα κατάδυσης (CMAS First star) και είναι μέλος της φοιτητικής ομάδας κατάδυσης «Τρίτων». Συμμετέχει στο προγράμμα της iSea «Σε ξενίζει..Μοιράσου το μαζί μας» συλλέγοντας καταγραφές από ξενικά είδη ψαριών καθώς και στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» συλλέγοντας καταγραφές από σαλάχια.

E-mail:[email protected]@marine.aegean.gr

Κώστας Μπαντής

Κώστας Μπαντής

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Διαμένει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στα μεταλλο-οργανικά πολυμερή. Πρόσφατα έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος». Είναι στέλεχος του Τομέα Διαχείρισης / Αξιολόγησης Προγραμμάτων και Αναπτυξιακών Έργων. Διαθέτει καλή γνώση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον και την ενέργεια και σε θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύντομη επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για έργα:

  • Σχεδιασμού, διαχείρισης, ελέγχου και αξιολόγησης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε.
  • Συστημάτων διαχείρισης (ποιότητας, περιβάλλοντος, κλπ)
  • Υποστήριξης επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Υπηρεσίες και μελέτες περιβαλλοντικών και ενεργειακών μελετών.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και καλά Γερμανικά.