Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ 

Δήμητρα Μαρμαρά

Δήμητρα Μαρμαρά

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ολοκληρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης. Στο πλαίσιο της πρακτικής της εξάσκησης συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνάς στην Καβάλα, για την συλλογή δεδομένων πεδίου και την ανάλυση δεδομένων με στόχο την εκτίμηση των εμπορικών αποθεμάτων του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus placement βρέθηκε στο IEO του Vigo όπου απασχολήθηκε στη μελέτη της αναπαραγωγής επιπελαγικών ειδών του Β. Ατλαντικου. Είναι υπεύθυνη του Τομέα Υδάτινων Απορριμάτων της iSea και ασχολείται τόσο με την υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης όσο και με την έρευνα σχετικά με το πρόβλημα των υδάτινων απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την υδροδυναμική κυκλοφορία του παράκτιου υδάτινου περιβάλλοντος, οι πηγές υδάτινων αποριμμάτων και η εκτίμηση των υδάτινων αποριμμάτων στις ελληνικές ακτές. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1). Έχει άριστες γνώσεις χρήσης υπολογιστή, του προγράμματος Surfer και βασικές γνώσεις της γλώσσας προγραμματισμού FORTAN.

email: dimitra.marmara@isea.com.gr

Παράβας Βαγγέλης

Παράβας Βαγγέλης

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία.

Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

www.paravas.net
blog.paravas.net
email: vangelis.paravas@isea.com.gr

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης του ίδου πανεπιστημίου. Από το 2011-2013 εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο πρόγραμμα Ionian Dolphin Project του Tethys Research Institute για την παρακολούθηση του τοπικού πληθυσμού δελφινιών στο Ιόνιο Πέλαγος ενώ την περίοδο 2013-2015 ως υπεύθυνος στο ίδιο πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι το 2015 ήταν μέλος του Tethys Research Institute. Το 2011 συνεργάστηκε με το Institute of Marine Research στο Μπέργκεν της Νορβηγίας συμμετέχοντας στο Johan Hjort cruise κατά την ετήσια δειγματοληψία για την εκτίμηση των αποθεμάτων στα Νορβηγικά Χωρικά Ύδατα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη της αντίληψης του κοινού για την άγρια ζωή, την αλληλεπίδραση προστατευόμενων ειδών με την αλιεία, τη προστασία των καρχαριών σε εθνικό, Μεσογειακό και παγκόσμιο επίπεδο καθώς και τη μελέτη της εξάπλωσης των ξενικών ειδών.

Συμμετέχει σε δύο Cost Actions.  Το «Oceans Past Platform (ΟPP) που έχει ως στόχο την διερεύνηση των διαχρονικών σχέσεων του ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα. Στο πλαίσιο του OPP διευθύνει τρία ερευνητικά προγράμματα (1. Η αντίληψη της κοινής γνώμης για τους καρχαρίες 2. Η αντίληψη της κοινής γνώμης για τα κητώδη 3. Η αντίληψη των παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον). Στο Cost Action MARCONS συμμετέχει στο WG3 που στοχεύει να προσφέρει μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εργαλεία για το σχεδιασμό των δικτύων των Θαλάσσιων Προστατευόμενων ανθεκτικών σε βιολογικές εισβολές, και να προτείνει μέτρα διαχείρισης για την άμβλυνση των επιπτώσεων των χωροκατακτητικών ειδών στη βιοποικιλότητα και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες, αλλά και στο WG5 πoυ στοχεύει να διερευνήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη επιτυχημένης διασυνοριακής προστασίας και διατήρησης.

Στην iSea διευθύνει το πρόγραμμα Σε ξενίζει…Μοιράσου το μαζί μας!!! που στοχεύει στη μελέτη της εξάπλωσης των ξενικών ειδών σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Τουρκία καθώς και το πρόγραμμα Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και συμμετέχει στη δημιουργία του uSea, ενός crowdsourcing App για την παρακολούθηση της εξάπλωσης των ξενικών ειδών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, για το οποίο η ομάδα του uSea βραβεύθηκε με το Social Impact Award Greece 2017.

Έχει ερευνητικό έργο δημοσιευμένο σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και έντονη παρουσία σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2),  και πολύ λίγα Γερμανικά, ενώ από το 2011 είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της PADI και κάτοχος διπλώματος χειριστή σκάφους. Έχει άριστες γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και χρήσης των προγραμμάτων Photoshop, SPSS, Primer, FileMaker Pro και βασικές γνώσεις του στατιστικού πακέτου R.

RG profile
LinkedIn profile
Skype profile: ioannis.giovos
email: ioannis.giovos@isea.com.gr
personal email: ioannis.giovos@isea.com.gr

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Παλαιότερα έχει εργαστεί στον ιχθυογεννητικό σταθμό Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε στη Λέσβο, στην εταιρία Mediamatic, Ολλανδία, σε πρόγραμμα για «aquaponics» αλλά και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις καινοτόμες υδατοκαλλιέργειες αλλά και την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Άγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI OpenWaterScubaDiverενώ είναι και υποβρύχιος φωτογράφος.

email: nikolaos.doumpas@isea.com.gr

Aνδρομάχη Χατζηαντωνίου

Aνδρομάχη Χατζηαντωνίου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1991, είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Γεωπληροφορική & Χωρική Ανάλυση του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύεται στην επεξεργασία και ανάλυση δορυφορικών εικόνων και στα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρατήρηση της Γης και την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής μέσω δορυφορικών δεδομένων, την διαχείριση και αξιοποίηση φυσικών πόρων, την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει μία σειρά μαθημάτων, σεμιναρίων και συνεδρίων που σχετίζονται με τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Στην iSea είναι Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού από τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλα, συντονίζει το πρόγραμμα καταγραφής θαλάσσιων ξενικών ειδών “uSea” που αποτελείται από μία νέα εφαρμογή για android και πλατφόρμα για web, το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό Social Impact Award τον Οκτώβριο του 2017. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C2). Έχει άριστες γνώσεις στον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή (υλικού και λογισμικού) και βασικές γνώσεις προγραμματισμού.

email: andromachi.chatziantoniou@isea.com.gr

Ρούλα Αλ Μπελμπεϊσι

Ρούλα Αλ Μπελμπεϊσι

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σκοπό να ασχοληθεί με μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδο της Περιβαλλοντικής Βιολογίας. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2), Γερμανικά (Α2).

email:roula.albel@gmail.com

Φίλιππος Μαράκης

Φίλιππος Μαράκης

Γεννήθηκα το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι απόφοιτος Ιχθυολόγος του τμήματος Ιχθυοκομίας – αλιείας του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Ειδικεύομαι στην υποβρύχια φωτογραφία ενώ ερευνητικά μου κεντρίζει το ενδιαφέρον η μελέτη και η φωτογραφική αποτύπωση οργανισμών «εισβολέων» στη Μεσόγειο.  Στo πλαίσιo πρακτικής άσκησης έχω εργαστεί σε εργαστήριο ιχθυοπαθολογίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ έχω εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα τις «Επιδράσεις των υδατοκαλλιεργειών στο περιβάλλον» Έχω συμμετάσχει στο 13ο πανελλήνιο συνέδριο Ιχθυολόγων (Μυτιλήνη 2007). Είμαι υπέρμαχος της προσπάθειας κατά της παράνομης αλιείας. Υπήρξα από τους πρώτους υποβρύχιους φωτογράφους που φωτογράφισα στους Ελληνικούς βυθούς και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό Λεοντόψαρο «Pterois miles» (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα) όπου και πραγματοποίησα μαζί με άλλους επιστήμονες, δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionsfish in Karpathos islandΈχω πραγματοποιήσει παρουσιάσεις υποβρύχιας φωτογραφίας, ενώ υπήρξα και οργανωτικό μέλος της Φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω  αρκετές συμμετοχές σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ενώ τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασα τη πρώτη μου ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο «Η δική μου Ελλάδα» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με οργανισμούς τραβηγμένους στους Ελληνικούς βυθούς. Η έκθεση σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι (ADA Οpen IUPC 2017), ανάμεσα σε 25 φωτογράφους από όλο το κόσμο κατέκτησα την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία Macro. Πολλές από τις φωτογραφίες μου έχουν δημοσιευθεί σε γνωστά περιοδικά, επιστημονικά άρθρα, web sites ενώ έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε διάφορα ΜΜΕ όπως τηλεόραση και ραδιόφωνο. Είμαι κάτοχος οκτώ διπλωμάτων καταδύσεων (Open Water diver, Advanced Open Water diver, Diver First AID, Oxygen Administrator, Rescue Diver, Divemaster, Nitrox Diver, Advanced Nitrox Diver) στην IANTD ενώ παρακολουθώ σχολείο για την απόκτηση του τίτλου του εκπαιδευτή καταδύσεων (Dive Instructor).  Mιλάω δυο γλώσσες Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1) ενώ έχω άριστες γνώσεις στον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή (υλικού και λογισμικού) και είμαι κάτοχος ECDL core. Είμαι κάτοχος διπλώματος ταχύπλοου σκάφους.

mail: philippos.marakis@isea.com.gr

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση του Βιολογικού Τμήματος και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε παιδικό σταθμό κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την αντίληψη των παιδιών για περιβαλλοντικά θέματα και για τα ζώα και η έρευνα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μιλάει 3 γλώσσες Ελληνικά (μητρική), αγγλικά (C1) και γαλλικά (B1).

email: anastasia.xaritou@isea.com.gr

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

Γιώργος Ρωμανίδης – Κυριακίδης

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης, στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας, ως μέρος της θερινής πρακτικής του, εργαζόμενος στις φυσικοχημικές αναλύσεις εδαφών και νερών άρδευσης.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Υδροβιολογία και υδατοκαλλιέργειες» στη Σχολή Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διατριβή του αφορούσε την «Καταγραφή Kαι Tην Αξιολόγηση Tης Ιχθυοπανίδας Tων Ρεόντων Υδάτων Στη Λεκάνη Της Μυγδονίας». Παρουσίασε τα αποτελέσματα της διατριβής του σε δύο συνέδρια, καθώς επίσης και σε μία εργασία που δημοσιεύτηκε σε ένα επιστημονικό περιοδικό (Acta Ichthyologica et Piscatoria).

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, στα Νέα Μουδανιά ως υπάλληλος ορισμένου χρόνου, στην Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με αντικείμενο εργασίας την διευθέτηση αιτήσεων για την έκδοση άδειας χρήσης νερού αρδευτικών γεωτρήσεων, αλλά και στην γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης έχει εργαστεί και στον τουριστικό κλάδο ως Assistant Bartender στο ξενοδοχείο 4 αστέρων «Aquis Sandy Beach Resort» στον Άγιο Γεώργιο στην Κέρκυρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Barista και Bartending στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» με πιστοποίηση από την Hellenic Barmen Association καθώς και από την International Bartenders Association.

Είναι μέλος από το 2010 στην ομάδα «Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος», μία ομάδα με αντικείμενο την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων. Έχει πιστοποίηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή από το European Resuscitation Council. Έχει κάνει μουσικές σπουδές βιολιού, πιάνου και αρμονίας στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άριστα την χρήση υπολογιστών και των προγραμμάτων MS Office (C2), καθώς επίσης έχει καλή γνώση του ArcGIS και του Primer. Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (Μητρική) και Αγγλικά (Β2).

Συμμετέχει στο πρόγραμμα της iSea «Σε ξενίζει…Μοιράσου το μαζί μας!!!» για τη μελέτη της παρουσίας, της κατανομής και της δυνητικής εξάπλωσης των ξενικών ειδών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία για την συμπλήρωση της υπάρχουσας γνώσης. Επίσης, συμμετείχε ως εκπαιδευτής στην δράση «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις»: ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με το Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα Ιωάννη Λάτση στα πλαίσια του προγράμματος «Σημεία Στήριξης»

email: georgios.romanidis@isea.com.gr

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΜΕΛΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως.

Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός.

Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

email: periklis.kleitou@isea.com.gr

Ιωάννης Κεραμιδάς

Ιωάννης Κεραμιδάς

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στην Καβάλα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζει τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αλιευτικής Βιολογίας και Διαχείρισης. Στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης εργάζεται στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας πραγματοποιώντας δειγματοληψίες και ανάλυση δεδομένων για την εκτίμηση των εμπορικών αποθεμάτων του Β. Αιγαίου. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την εκτίμηση αποθεμάτων από αλιευτικά δεδομένα αλλά και την ερασιτεχνική αλιεία. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Γαλλικά (Α2), έχει Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους και πτυχίο Skipper, καθώς και πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης PADI επιπέδου AdvancedOpenWaterDiver.

email: ioannis.keramidas@isea.com.gr

Βασίλειος – Ορέστης Στοΐλας

Βασίλειος – Ορέστης Στοΐλας

ΜΕΛΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, από το 2014 έως το 2015 συμμετείχε ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την μελέτη των βέλτιστων πρακτικών για βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική μυδοκαλλιέργεια, όπου εργάστηκε στη διενέργεια μετρήσεων πεδίου της υδροδυναμικής κυκλοφορίας και των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού σε μονάδα μυδοκαλλιέργειας. Έπειτα από την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος συμμετείχε σε δημοσιευμένες εργασίες, δύο από τις οποίες έκανε ο ίδιος προφορική παρουσίαση σε επιστημονικά συνέδρια. Το 2015 έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εργαζόμενος στην καταγραφή δεδομένων των αλιευτικών σκαφών παράκτιας αλιείας. Το 2017 παρακολούθησε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 360 ωρών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας-Logistics, με πιστοποίηση από τον φορέα TÜV Hellas.

Μιλάει 2 γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1). Έχει άριστες γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, του προγράμματος Minitab και βασικές γνώσεις του Adobe Photoshop.

Συμμετέχει στο πρόγραμμα της iSea «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο» για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση καρχαριών και σαλαχιών σε Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο να συμπληρωθεί η υπάρχουσα γνώση.

RG Profile: https://www.researchgate.net/profile/Vasilis_Orestis_Stoilas

LinkedIn Profile: https://www.linkedin.com/in/vasileios-orestis-stoilas-b42b82138/

Personal e-mail: vaorst@gmail.com

Ιωάννης Σάββα

Ιωάννης Σάββα

ΜΕΛΟΣ

Ο Ιωάννης Σάββα, Κυπριακή καταγωγής, είναι απόφοιτος του Cardiff University (Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο) στο τμήμα Βιολογίας με ειδική κατεύθυνση στην οικολογία, βιολογία της διατήρησης και παγκόσμια αλλαγή. Κατά την διάρκεια του προπτυχιακού του προγράμματος, υπήρξε εθελοντής για τρείς συνεχόμενες χρονιές στην παρακολούθηση και καταγραφή κητωδών στο CIRCE (Conservación Información y Estudio sobre Cetáceos) στα στενά του Γιβραλτάρ (2011-2013) και στο CRRU (Cetacean Research and Rescue Unit) στο Moray Firth στην Σκωτία (2012). Το 2013-2014 εργάστηκε στο Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας προστασίας όπου διατέλεσε κύριος ερευνητής στην διαχείριση αλιευτικών αποθεμάτων των Λειψών, καθώς επίσης και βοηθός ερευνητής για τις επιπτώσεις των εισβολέων (Λεσεψιανών) φυκιών στα λιβάδια Ποσειδωνίας και στην συνάθροιση ψαριών.
Το 2014, ξεκίνησε to μεταπτυχιακό του πρόγραμμα με θέμα: Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και Διατήρηση στο Universidade do Algarve (Φάρο, Πορτογαλία) και Université Pierre et Marie Curie (Παρίσι, Γαλλία). Παράλληλα, έχει εργαστεί στην Σουηδία (Tjärnö Marine Biological Laboratory), στην Πορτογαλία (CCMAR) και στην Μαγιόρκα (IMEDEA) σε έρευνες που εξέτασαν τις μακροπρόθεσμες αλλαγές των εδαφικών βιοκοινοτήτων στο Idefjord, τις επιδράσεις της όξυνσης των ωκεανών στο θαλάσσιο γρασίδι Cymodocea nodosa και τις επιδράσεις της αύξησης της θερμοκρασίας στην Μεσογειακή θαλάσσια χλωρίδα. Οι ερευνητικές του φιλοδοξίες στην Κύπρο περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και εισβολέων ειδών στην εγχώρια θαλάσσια χλωρίδα αλλά και την εκτίμηση σκουπιδιών στις Κυπριακές ακτές μέσω από τους καθαρισμούς παραλιών που διοργανώνει η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.). Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το Marine Environment and Research (MER) Lab σε έρευνα που εξετάζει την εγχώρια και εισβολική θαλάσσια χλωρίδα/πανίδα σε δυο θαλάσσιες περιοχές προστασίας ανατολικά της Κύπρου.

email: ioannis.savva90@gmail.com