Πρόσκληση σε σεμινάριο κατάρτισης στην Κρήτη

Στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το Περιβάλλον», η iSea και το Green Tank σας προσκαλούν σε σεμινάριο κατάρτισης με θέμα: «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της απώλειας βιοποικιλότητας» και στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την GreenTeam University of Crete και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 11.00-15.00 στην αίθουσα πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά το υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και βεβαιώσεις με το πέρας της εκδήλωσης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο εδώ.

Το σεμινάριο αποτελεί το πρώτο του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν σε 8 πόλεις της χώρας με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, και ειδικά των νέων, των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των εθελοντικών ομάδων σε διαδικασίες χάραξης περιβαλλοντικών πολιτικών. Το έργο επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές: την κλιματική κρίση, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση από πλαστικά και τα σεμινάρια κατάρτισης  διοργανώνονται με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες πολιτικές εξελίξεις σε κάθε μιας από αυτές τις τρεις περιβαλλοντικές θεματικές του έργου, καθώς και στα μέσα παρέμβασης και συνηγορίας των πολιτών.

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.