Πρόσκληση σε webinar

Στο πλαίσιο του έργου «ΓνωρίζωΣυμμετέχωΠροστατεύω το Περιβάλλον», η iSea και το Green Tank σας προσκαλούν στο σεμινάριο κατάρτισης με θέμα: «Η δύναμη του εθελοντισμού: Δράσεις και αποτελέσματα», που έχει στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023, 16:00-17:30.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά το υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και βεβαιώσεις με το πέρας της διαδικτυακής εκδήλωσης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο εδώ.

Βρείτε τον σύνδεσμο εγγραφής εδώ.

Στο πλαίσιο του έργου «ΓνωρίζωΣυμμετέχωΠροστατεύω το περιβάλλον», πραγματοποιούνται σεμινάρια με στόχο την προώθηση της ενδυνάμωσης των πολιτών, και ειδικά των νέων, των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των εθελοντικών ομάδων, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Το έργο επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές: την κλιματική κρίση, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση από πλαστικά και τα σεμινάρια κατάρτισης  διοργανώνονται με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες πολιτικές εξελίξεις σε κάθε μιας από αυτές τις τρεις περιβαλλοντικές θεματικές του έργου, καθώς και στα μέσα παρέμβασης και συνηγορίας των πολιτών.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώwww.activecitizensfund.gr.