Πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Greece’s Next Top Model

Σε συνέχεια της καταγγελίας για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Δήμου Ελαφονήσου, στην οποία προχώρησαν 17 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς τον περασμένο Δεκέμβριο, υπεβλήθη διοικητικό πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής για την κίνηση τροχοφόρων μέσων στις προστατευόμενες αμμοθίνες.

Επιπλέον, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση διάπραξης παράβασης του α. 28 παρ. 2 του Ν. 1650/1986 «Για την προστασία του περιβάλλοντος». Η κινητοποίηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραβάσεις στη χώρα μας.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση κι ευχόμαστε η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών προς επιβολή όλων των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων να αποτελέσει μέσο αποτροπής παρόμοιων περιστατικών και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.

Βρείτε το δελτίο τύπου εδώ