Στα μπλε ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η iSea, στο πλαίσιο της εκστρατείας #zeroplastic και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα γεμίσει με δράσεις την παραλία της Θεσσαλονίκης. Η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά, αλλά και συνολικότερα την προώθηση της προστασίας των ωκεανών και των πόρων που μας προσφέρουν.

Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης στο πέρασμα των αιώνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Θερμαϊκό Κόλπο και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτόν. Η αξία του είναι γνώστη τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και ανάμεσα στους αναρίθμητους επισκέπτες που υποδέχεται η Θεσσαλονίκη. Φέτος, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, αναδεικνύουμε το ζήτημα της ρύπανσης του και στρέφουμε την προσοχή των κατοίκων και των επισκεπτών στην προστασία του!

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το πρωί με σχέδια stencil σε φρεάτια της παραλίας με στόχο τη διάδοση του μηνύματος των καθαρών ωκεανών μέσα από την ενημέρωση του κοινού για τα απορρίμματα που καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το απόγευμα, η iSea θα βρίσκεται κάτω από τον Λευκό Πύργο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις των θαλάσσιων απορριμμάτων, αλλά και την προώθηση της μείωσης των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους ως μέτρο προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αποκορύφωμα της δράσης θα αποτελέσει η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στα χρώματα της θάλασσας, από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα. Στόχος αυτής της συμβολικής δράσης αποτελεί η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης τόσο στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, όσο και συνολικότερα στην αξία της θάλασσας για την ανθρώπινη επιβίωση και ανάπτυξη, σε συμφωνία με το φετινό θέμα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών «Οι ωκεανοί, το μέλλον μας».

Η εκστρατεία #zeroplastic υλοποιείται για 4η χρονιά από την iSea και φέτος επικεντρώνεται στην ενεργό εμπλοκή επιχειρήσεων τουρισμού και συγκεκριμένα καταδυτικών κέντρων σε Ελλάδα και Κύπρο στο ζήτημα των υδάτινων απορριμμάτων, και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ζήτημα μέσω της τέχνης.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της OceanCare και του BeMed.