Οι Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού

 

Οι Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού σηκώνουν άγκυρα και σε περιμένουν σε ένα ταξίδι γεμάτο γνώσεις και παιχνίδια με στόχο να αγαπήσουμε ξανά τον Θερμαϊκό Κόλπο!

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα Μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού είναι ένα πιλοτικό  πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της iSea και του «Κωνσταντή», ένα από τα καραβάκια που μεταφέρουν καθημερινά όλη τη θερινή περίοδο επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη προς τον Δήμο Θερμαϊκού. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές όλων των ηλικιών να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα του Θερμαϊκού, να ενημερωθούν για σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα, αλλά και να μάθουν για τις απειλές που αντιμετωπίζουν πολύτιμοι θαλάσσιοι οργανισμοί όπως τα αγαπητά σε όλους δελφίνια και οι ποσειδωνίες, τα θαλάσσια δάση της Μεσογείου. Όλα αυτά μέσα στο ανακαινισμένο παραδοσιακό σκαρί του Κωνσταντή που θα πλέει με κατεύθυνση στην Περαία εκεί θα γίνει μια στάση 5λεπτη και μετά πάλι πίσω στην Θεσσαλονίκη!

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ

Είναι από τα καραβάκια που μεταφέρουν καθημερινά όλη τη θερινή περίοδο επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη προς το Δήμο Θερμαϊκό. Είναι ένα όμορφο παραδοσιακό σκαρί που πλέον έχει ανακαινιστεί πλήρως και είναι έτοιμος να δεχτεί μικρούς και μεγάλους φίλους.

Συμμετοχή: Σχολεία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και ομάδες νέων της πόλης όπως ομάδες προσκοπισμού, αθλητικοί σύλλογοι κ.α.

Περίοδος Υλοποίησης: Οκτώβριος 2017

Τιμή εισιτηρίου ανά άτομο: 5€

Το εισιτήριο αφορά πρωτίστως την κάλυψη μόνο του εκτιμώμενου κόστους της δράσης του προγράμματος (καύσιμα, αναλώσιμα κτλ) που έχει αναλάβει ο Κωνσταντής ενώ το υπόλοιπο θα αποτελέσει δωρεά στην περιβαλλοντική οργάνωση iSea ως συμβολή στους σκοπούς και τα προγράμματά της.

Σημείο εκκίνησης: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος

Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες (Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Ν. Επιβάτες & επιστροφή)

Δήλωση συμμετοχής & στοιχεία επικοινωνίας:

Σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος: Αργυρώ Νταναβάρα, 2313090696, [email protected]

Σχετικά με τις κρατήσεις: Πασχαλίδου Πέλλυ, 6976925585-6945971857, [email protected]

 

Συνεργάτες