ΞΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ

Τα ξενικά είδη θεωρούνται σήμερα μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα τοπικά θαλάσσια οικοσυστήματα, την τοπική οικονομία καθώς και την ανθρώπινη υγεία, παγκοσμίως. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως κάθε χρόνο η υποβάθμιση που προκαλούν στα τοπικά οιοσυστήματα αλλά και οι ζημίες σε ανθρώπινες δραστηριότητες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Τόσο τα Η.Ε όσο και η Ε.Ε. τα συμπεριλαμβάνουν στις μεγαλύτερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, με μια σειρά οδηγιών, νομοθεσιών αλλά και πρωτοβουλιών να στοχεύει στην αντιμετώπιση τους.

Η Μεσόγειος θάλασσα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισβολή ειδών με περισσότερα από 1000 θαλάσσια ξενικά είδη να έχουν ήδη καταγραφεί. Η Ελλάδα είναι από τις πιο επηρεασμένες χώρες με περισσότερα από 300 ξενικά είδη να έχουν εντοπιστεί στα νερά της.


Σε ξενίζει...μοιράσου το μαζί μας!!!

Βοήθησε μας να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατανομή και την εξάπλωση των θαλάσσιων ξενικών ειδών στην Ελλάδα. Γίνε και εσύ ερευνητής και στείλε τις παρατηρήσεις σου!!!

Περισσότερα

"Φά'το πριν τα φάει"

Μια πρωτοβουλία της iSea και του Cyclades Preservation Fund για την μελέτη της βιολογίας των ξενικών ειδών και της αντιμετώπισής τους μέσω της γαστρονομίας

 

 

Περισσότερα