ΥΔΑΤΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τα υδάτινα απορρίμματα αποτελούν ένα μείζον διασυνοριακό ζήτημα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, καθώς και η μακροχρόνια μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, έχει αναγάγει τα υδάτινα απορρίμματα σε ένα από τα κυριότερα περιβαλλοντικά ζητήματα παγκοσμίως. Για την αντιμετώπισή του είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας και η άμεση λήψη και εφαρμογή ορθών πολιτικών αποφάσεων. Η iSea μέσα από τα προγράμματά της επικεντρώνεται στη διερεύνηση της σύνθεσης και κατανομής των απορριμμάτων στις ακτές και τους βυθούς της χώρας, αλλά και σε δράσεις παρέμβασεις για τη μείωση και ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον σκοπός της αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ομάδων στόχων για την ενεργό εμπλοκή τους στην αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς και την υιοθέτηση ορθών πρακτικών μείωσης των απορριμμάτων τους.


ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μαζί Καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό

Η iSea σε συνεργασία με την Νύμφη καθαρίζουν τον Θερμαϊκό.

Περισσότερα

Πρόγραμμα "Απόχη"

Η iSea σε συνεργασία με την efood υλοποιούν το πρόγραμμα "Απόχη".

Περισσότερα

"Ψαρεύοντας Απορρίμματα" Fishing For Litter

Είναι ένα πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με αντικείμενο τη συμμετοχή του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων.

Περισσότερα

#zeroplastic

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες

Περισσότερα

Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Περισσότερα

BIOLEARN

Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας – BIOLEARN

Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Φρόντισε τον τόπο σου. Κάνε ένα καθαρισμό παραλίας!!!

Προστάτεψε και φρόντισε τον τόπο σου. Ο καθαρισμός μιας παραλίας είναι εύκολος, πολύτιμος και μπορεί να γίνει και πολύ διασκεδαστικός!!!  Ρώτησε μας και θα σε βοηθήσουμε σε κάθε βήμα.

Περισσότερα

Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων


Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων που προέρχονται από αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Περισσότερα