ΥΔΑΤΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τα υδάτινα απορρίμματα αποτελούν ένα μείζον διασυνοριακό ζήτημα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, καθώς και η μακροχρόνια μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, έχει αναγάγει τα υδάτινα απορρίμματα σε ένα από τα κυριότερα περιβαλλοντικά ζητήματα παγκοσμίως. Για την αντιμετώπισή του είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας και η άμεση λήψη και εφαρμογή ορθών πολιτικών αποφάσεων. Η iSea μέσα από τα προγράμματά της επικεντρώνεται στη διερεύνηση της σύνθεσης και κατανομής των απορριμμάτων στις ακτές και τους βυθούς της χώρας, αλλά και σε δράσεις παρεμβάσεις για τη μείωση και ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον σκοπός της αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ομάδων στόχων για την ενεργό εμπλοκή τους στην αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς και την υιοθέτηση ορθών πρακτικών μείωσης των απορριμμάτων τους.


ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

"Ψαρεύοντας Απορρίμματα" Fishing For Litter

Είναι ένα πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με αντικείμενο τη συμμετοχή του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Περισσότερα

 

EValuating MARine Litter in Greece, “EVMAR” Project"

Το πρόγραμμα EVMAR εστιάζει στην αποτύπωση της συνολικής κατάστασης των υδάτινων απορριμμάτων στις ακτές και τους βυθούς της Ελλάδας, μέσω της συλλογής και αξιοποίησης των δεδομένων που συλλέχθηκαν από την iSea και άλλους φορείς της χώρας.

Περισσότερα

"My Beach, Our Planet"

Η iSea σε συνεργασία με την Pernod Ricard Hellas πραγματοποίησαν 12 παράκτιους καθαρισμούς στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Καλαμάτα και την Κρήτη θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις ελληνικές παραλίες.

Περισσότερα

Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Περισσότερα

"Typhoon Microplastic Project"

Η iSea, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης, και με την βοήθεια του πληρώματος του πλοίου «Τυφώνα», στο πλαίσιο του προγράμματος «Typhoon Project» μελετά την ύπαρξη, την αφθονία και την σύνθεση μικροπλαστικών στις Ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Περισσότερα

#zeroplastic

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Περισσότερα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων


Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων που προέρχονται από αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Περισσότερα

BioLearn

Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας – BIOLEARN.

Περισσότερα

Μαζί Καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό

 Η iSea σε συνεργασία με την Νύμφη καθαρίζουν τον Θερμαϊκό.

Περισσότερα

Πρόγραμμα "Απόχη"

Η iSea σε συνεργασία με την efood υλοποιούν το πρόγραμμα "Απόχη".

Περισσότερα