ΥΔΑΤΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τα θαλάσσια απορρίμματα αποτελούν ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα οικοσυστήματα. Η ανεξέλεγκτη κατανάλωση, η απόρριψη και η συσσώρευση σκουπιδιών δημιουργούν προβλήματα στους οργανισμούς και κατά συνέπεια στην εύρυθμη λειτουργεία των οικοσυστημάτων. Για χρόνια οι ωκεανοί θεωρούνταν από τον άνθρωπο το ιδανικό μέρος για την ρίψη των απορριμμάτων και των λημμάτων που προέκυπταν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η καθυστερημένη στην ανάπτυξη πολιτικών και λήψη μέτρων για την επεξεργασία τους οδήγησε στην εξάπλωση του προβλήματος με αποτέλεσμα ένα σημαντικός όγκος απορριμμάτων να προστίθεται στους ωκεανούς. Είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας που σε συνδιασμό με αποτελεσματικά μέτρα θα οδηγήσουν στην ανακούφιση των υδάτινων οικοσυστημάτων. Η iSea μέσα από τα προγράμματά της επικεντρώνεται στην δημιουργία ερευνητικών έργων με αντικείμενο τα θαλάσσια απορρίμματα. Στόχος της αποτελεί να δοθούν απαντήσεις για την ποιοτική σύνθεση και κατανομή τους στα ελληνικά ύδατα και τις ακτές με σκοπό να αναπτυχθούν κατάλληλες πολιτικές τόσο σε κρατικό, όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Επιπλέον σκοπός της αποτελεί η εφαρμογή στοχευμένης ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό με επίκεντρο την σχολική κοινότητα.


ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

BIOLEARN

Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας – BIOLEARN

Περισσότερα

"Ψαρεύοντας Απορρίμματα" Fishing For Litter

Είναι ένα πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με αντικείμενο τη συμμετοχή του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων.

Περισσότερα

#zeroplastic

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες

Περισσότερα

Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Φρόντισε τον τόπο σου. Κάνε ένα καθαρισμό παραλίας!!!

Προστάτεψε και φρόντισε τον τόπο σου. Ο καθαρισμός μιας παραλίας είναι εύκολος, πολύτιμος και μπορεί να γίνει και πολύ διασκεδαστικός!!!  Ρώτησε μας και θα σε βοηθήσουμε σε κάθε βήμα.

Περισσότερα

Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων


Πιλοτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση των απορριμμάτων που προέρχονται από αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Περισσότερα