Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Παρακολουθήστε τα βίντεο του 2022

 

Παρακολουθήστε τα βίντεο του 2020
.

Από το 2020 το πρόγραμμα εστίασε στον καθαρισμό βυθών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, του Βόλου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Σαλαμίνας. Με την υλοποίηση 114 υποβρύχιων καθαρισμών απομακρύνθηκαν 49.082 kg απορριμμάτων από την καταδυτική ομάδα της iSea και τη συνεργασία καταδυτικών κέντρων και τοπικών φορέων. Με τη συμμετοχή 292 εθελοντών και 61 δυτών

Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Έχουν πραγματοποιηθεί παράκτιοι 96 zero waste καθαρισμοί  από τον Μάιο του 2018!

Οι παράκτιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2018 σε παραλίες της Αττικής, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας και το 2019 σε παραλίες της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Κρήτης το 2020 σε παραλίες της Μήλου, της Νάξου, της Άνδρου, της Πάρου και της Σύρου, το 2021 σε παραλίες των Δωδεκανήσων και το 2022 σε παραλίες των Σποράδων της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Σαλαμίνας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1500 εθελοντών συνολικά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν και διανέμονται zero waste clean-up tool kits, τα οποία περιλαμβάνουν τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό για παράκτιους καθαρισμούς.

Παρακολουθήστε τα βίντεο του 2018

.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιπλέον, εφαρμόστηκαν περισσότερες από 30 δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και ενδιαφερόμενους σχετικά με τον αντίκτυπο των θαλάσσιων απορριμμάτων και την προώθηση ενός τρόπου ζωής με μηδενικά απόβλητα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Βρείτε τις τελικές αναφορές των καθαρισμών παραλιών εδώ: Prosfero 4, Prosfero 5
Βρείτε τις τελικές αναφορές των υποβρύχιων καθαρισμών εδώ: Prosfero 7, Prosfero 8&9
Βρείτε τις τελικές αναφορές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εδώ: Prosfero 3, Prosfero 6

Ομάδα Υλοποίησης
Ιωάννα Τζιώγα

Ιωάννα Τζιώγα

Η Ιωάννα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη το 1995, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της ασχολήθηκε με την διακύμανση των φυτοχρωστικών και της φυκοκυανίνης στο λιμάνι του Βόλου. Έκανε την πρακτική της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ασχολήθηκε κυρίως με την συλλογή δεδομένων.

Το 2019 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η διπλωματική που έχει επιλέξει είναι σχετικά με τα μικροπλαστικά στο ίζημα στις αμμώδεις ακτές του κόλπου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Υδάτινο Περιβάλλον και το digital marketing. Επίσης, έχει γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ και διαθέτει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Σήμερα εργάζεται στην iSea ως υπεύθυνη του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel.: +302313090696

Mob.: +306978050685

 

Νικόλαος Δούμπας

Νικόλαος Δούμπας

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Παλαιότερα είχε εργαστεί στην εταιρία Mediamatic στην Ολλανδία, σε πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενυδρειοπονίας «aquaponics», μιας τεχνικής παράλληλης καλλιέργειας ψαριών και φυτών. Επιπλέον έχει εργαστεί και στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ερασιτεχνική αλιεία και την βιωσιμότητα της στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτο οδηγού ερασιτεχνικής αλιείας βασισμένη σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σε συνεργασία με έμπειρους επιστήμονες και ερασιτέχνες αλιείς. Παράλληλα ενδιαφέρεται για την βιώσιμη κατανάλωση θαλάσσιων προϊόντων με πτυχές όπως την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών.

Μιλάει δύο γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) και Αγγλικά (C1). Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων PADI Open Water Scuba Diver και δίπλωμα οδήγησης. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος προγραμμάτων στον Πυλώνα Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα της iSea, με σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών αλλά και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα. Στην καθημερινότητα του αλλά και στο εργασιακό του περιβάλλον ο Νίκος προσπαθεί για έναν #zeroplastic και #zerowaste τρόπο ζωής!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Εmail: [email protected]

tel. +30 2313090696

mob:+30 6942669227
    
Κατερίνα Κατσαούνη

Κατερίνα Κατσαούνη

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1998. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Έχει βασικές γνώσεις R, ArcGIS, και SPSS. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά(C2) και Γερμανικά(B1), ενώ γνωρίζει και επικοινωνεί στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Στην iSea εργάζεται ως Βοηθός Υπεύθυνου Προγράμματος.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696