Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές. Στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω το 2018 υλοποιήθηκαν 13 παράκτιοι zero waste καθαρισμοί σε περιοχές της Αττικής, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας.  Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε:

Αττική
Παραλία Σαρωνίδας
Παραλία Λαγονησίου
Γλύστρα Λαγονησίου
Άλιμο
Παραλία Εδέμ Παλαιού Φαλήρου

Θεσσαλονίκη
Παραλία Νέας Κρήνης, Καλαμαριά
Παραλία Μηχανιώνας

Χαλκιδική
Γερακινή
Ψακούδια

Λευκάδα
Παραλία Βαρδάνια

Πρέβεζα
Παραλία Κυανή Ακτή

Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότερα από 1.800 κιλά απορριμμάτων από περίπου 4 χιλιόμετρα ακτογραμμής με τη συμμετοχή περισσότερων από 435 εθελοντών και οργανωμένων εθελοντικών ομάδων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν και διανέμονται zero waste clean-up tool kits, τα οποία περιλαμβάνουν τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό για παράκτιους καθαρισμούς.  Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν ακόμη 20 εκπαιδευτικές δράσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση νέων και μαθητών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σχετικά με τις επιπτώσεις των υδάτινων οικοσυστημάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους ζητήματος σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

Τον Μάιο επανερχόμαστε με περισσότερες από 20 δράσεις παράκτιων καθαρισμών σε νέες περιοχές. Μείνετε συντονισμένοι για να συμβάλετε κι εσείς στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από τα υδάτινα απορρίμματα!!!

Δες το βίντεο του προγράμματος