Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Από το 2020 το πρόγραμμα εστίασε στον καθαρισμό βυθών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, του Βόλου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων. Με την υλοποίηση 84 υποβρύχιων καθαρισμών απομακρύνθηκαν 49.082 kg απορριμμάτων από την καταδυτική ομάδα της iSea και τη συνεργασία καταδυτικών κέντρων και τοπικών φορέων. Με τη συμμετοχή 292 εθελοντών και 51 δυτών.

Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Έχουν πραγματοποιηθεί παράκτιοι 66 zero waste καθαρισμοί  από τον Μάιο του 2018!!!

Οι παράκτιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2018 σε παραλίες της Αττικής, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας και το 2019 σε παραλίες της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Κρήτης και το 2020 σε παραλίες της Μήλου, της Νάξου, της Άνδρου, της Πάρου και της Σύρου. Συνολικά απομακρύνθηκαν 6.539 kg με τη συμμετοχή  929 εθελοντών!

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν και διανέμονται zero waste clean-up tool kits, τα οποία περιλαμβάνουν τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό για παράκτιους καθαρισμούς.

Παρακολουθήστε τα βίντεο του 2018

.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιπλέον, εφαρμόστηκαν περισσότερες από 30 δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και ενδιαφερόμενους σχετικά με τον αντίκτυπο των θαλάσσιων απορριμμάτων και την προώθηση ενός τρόπου ζωής με μηδενικά απόβλητα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Βρείτε τις τελικές αναφορές των καθαρισμών παραλιών εδώ: Prosfero 4, Prosfero 5
Βρείτε τις τελικές αναφορές των υποβρύχιων καθαρισμών εδώ: Prosfero 7, Prosfero 8&9
Βρείτε τις τελικές αναφορές της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εδώ: Prosfero 3, Prosfero 6