Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές. Στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 50 zero waste καθαρισμοί από τον Μάιο του 2018!!!

Για το 2018 οι παράκτιοι καθαρισμοί υλοποιήθηκαν σε παραλίες της Αττικής, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας.

Το 2019 οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε παραλίες της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Κρήτης.  

Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν απομακρυνθεί περίπου 10 τόνοι απορριμμάτων από 35 χλμ ακτογραμμής με τη συμμετοχή περισσότερων από 850 εθελοντών!

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν και διανέμονται zero waste clean-up tool kits, τα οποία περιλαμβάνουν τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό για παράκτιους καθαρισμούς.

Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν ακόμη 20 εκπαιδευτικές δράσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση νέων και μαθητών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σχετικά με τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους ζητήματος σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα υλοποιηθούν ακόμη 20 εκπαιδευτικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με το ζήτημα των υδάτινων απορριμμάτων!!!

 

 

 

Δες το βίντεο του προγράμματος 2018

Άρθρα στο Τύπο 2018

Άρθρα στο Τύπο 2019

Βρες εδώ τις τελικές εκθέσεις των Προσφέρω 3, Προσφέρω 4, Προσφέρω 5