Προσφέρω

Στόχος μας, καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Procter & Gamble ενισχύουν τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές. Στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 50 παράκτιοι και 50 υποβρύχιοι zero waste καθαρισμοί φτάνοντας τις 100 δράσεις καθαρισμών από τον Μάιο του 2018!!!

Οι παράκτιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2018 σε παραλίες της Αττικής, της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας και το 2019 σε παραλίες της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς και της Κρήτης.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 10 τόνοι απορριμμάτων από 35 χλμ ακτογραμμής με τη συμμετοχή περισσότερων από 850 εθελοντών!

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν και διανέμονται zero waste clean-up tool kits, τα οποία περιλαμβάνουν τον απαραίτητο επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό για παράκτιους καθαρισμούς.

Το 2020 το πρόγραμμα εστίασε στον καθαρισμό βυθών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, του Βόλου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δυτικής Ελλάδας. Με την υλοποίηση 50 υποβρύχιων καθαρισμών απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 22 τόνοι απορριμμάτων από την καταδυτική ομάδα της iSea και τη συνεργασία καταδυτικών κέντρων και τοπικών φορέων.

Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν πάνω από 30 εκπαιδευτικές δράσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση νέων και μαθητών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σχετικά με τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους ζητήματος σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

 

 

Δες το βίντεο του προγράμματος 2018

.

Άρθρα στο Τύπο 2020

Άρθρα στο Τύπο 2019

Άρθρα στο Τύπο 2018

Βρες εδώ τις τελικές εκθέσεις των Προσφέρω 3, Προσφέρω 4, Προσφέρω 5