ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή για την αναβολή κατάθεσης νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»…

Εν μέσω πανδημίας ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» κατά την οποία κατατέθηκαν προς εξέταση 1570 σχόλια.

Read more “Επιστολή για την αναβολή κατάθεσης νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» στη Βουλή”

Μη κατηγοριοποιημένο

Νέο περιστατικό παράνομης αλίευσης καρχαρία

Ακόμα ένα περιστατικό παράνομης αλίευσης προστατευόμενου είδους ελασμοβράγχιου έπεσε στην αντίληψή μας μετά από την κοινοποίηση στο γκρουπ του προγράμματος Σε ξενίζει; Μοιράσου το μαζί μας!!! από φίλο της iSea σχετικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στην ενημερωτικής ιστοσελίδα viannitika.gr To άρθρο (που έχει κατέβει από την ιστοσελίδα) περιείχε φωτογραφίες από αλιέα της περιοχής της Άρβης του Δήμου Βιάννου με το προστατευόμενο είδος Isurus oxyrinchus (SMA), Ρυγχοκαρχαρίας και έφερε το τίτλο «”Τρομακτική” πλην… νόστιμη ψαριά».
Read more “Νέο περιστατικό παράνομης αλίευσης καρχαρία”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

iSea και Sea Shepherd ενώνουν τις δυνάμεις τους για…

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες από όλη την Ευρώπη ενώνονται απαιτώντας το τέλος του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία στην Ευρώπη (ΕΕ), αλλά και την ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων αυτών ειδών, που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Υποστηρίξτε τη πρωτοβουλία εδώ.

Read more “iSea και Sea Shepherd ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απαγόρευση του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία στην Ευρώπη”

Μη κατηγοριοποιημένο

Καταγγελία της iSea για παράνομη αλίευση Μαυρορινόβατου

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας ένα περιστατικό παράνομης αλίευσης ατόμου του προστατευόμενου είδους Μαυρορινόβατος στη Χίο. Τα απαραίτητα στοιχεία στάλθηκαν στην  iSea από φίλο της οργάνωσης. Το νομικό τμήμα της οργάνωσης ύστερα από επικοινωνία με την αρμόδια λιμενική αρχή απέστειλε την παρακάτω επιστολή με στόχο να προβεί σε όλες  τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες. Ακολουθεί η πλήρης επιστολή.

Read more “Καταγγελία της iSea για παράνομη αλίευση Μαυρορινόβατου”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλη μία επιστημονική δημοσίευση από τις παρατηρήσεις των επιστημών…

Πολλές φορές στο  Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!! μας στέλνετε τις παρατηρήσεις σας από είδη που δεν είναι ξενικά αλλά σπάνια. Εχθές, δημοσιεύτηκε η επιστημονική εργασία που παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για 25 παρατηρήσεις από πέντε σπάνια είδη της Ανατολικής Μεσογείου. Read more “Άλλη μία επιστημονική δημοσίευση από τις παρατηρήσεις των επιστημών πολιτών του Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!!”

Μη κατηγοριοποιημένο

Νέο ξενικό είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεσόγειο

Νέο ξενικό είδος, αυτόχθονο στον Δυτικό Ατλαντικό, εντοπίστηκε από επαγγελματία αλιέα στα Ίσθμια, στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Μετά από επικοινωνία φίλου του αλιέα με την ομάδα του προγράμματος Σε ξενίζει…μοιράσου το μαζί μας!!! έγινε αναγνώριση του είδους Chaetodipterus faber και στάλθηκε το δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Σήμερα δημοσιεύτηκε η επιστημονική εργασία που τεκμηριώνει τη καταγραφή του είδους στις ελληνικές θάλασσες και παράλληλα αποτελεί την πρώτη καταγραφή του είδους στη Μεσόγειο.  Read more “Νέο ξενικό είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεσόγειο”

Μη κατηγοριοποιημένο

Διερεύνηση των γνώσεων και των αντιλήψεων του κοινού στο…

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #zeroplastic, η iSea πραγματοποιεί έρευνα σχετικά με τις γνώσεις και τις αντιλήψεις του κοινού για το ζήτημα της ρύπανσης από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Στόχος μας αποτελεί η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων στον σχεδιασμό μελλοντικών στοχευμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην ενημέρωση του κοινού και στην ευαισθητοποίηση του για την υιοθέτηση ορθών πρακτικών μείωσης των απορριμμάτων του. Read more “Διερεύνηση των γνώσεων και των αντιλήψεων του κοινού στο πλαίσιο της εκστρατείας #zeroplastic”

Μη κατηγοριοποιημένο

Απόφαση έγκρισης των ενημερωτικών επισκέψεων για τα Υδάτινα Απορρίμματα…

Την έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την παιδαγωγική τους καταλληλότητα έλαβαν οι επισκέψεις που πραγματοποιεί η iSea σε σχολεία όλων των βαθμίδων γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής για τη σχολική χρονιά 2019- 2020.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις έχουν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα υδάτινα απορρίμματα. Read more “Απόφαση έγκρισης των ενημερωτικών επισκέψεων για τα Υδάτινα Απορρίμματα σε σχολεία”

Μη κατηγοριοποιημένο

Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού υλικού #zeroplastic από το Ινστιτούτο…

Την έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την παιδαγωγική του καταλληλότητα έχει λάβει το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic της iSea.

Το υλικό αφορά την ενημέρωση μαθητών για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες και απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Read more “Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού υλικού #zeroplastic από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής”