ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μη κατηγοριοποιημένο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντισμού για το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το…

Στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω- Συμμετέχω- Προστατεύω το Περιβάλλον» αναζητούνται εθελοντές που θα αναλάβουν τον ρόλο των «μεντόρων» με στόχο τόσο την κατάρτισή τους στο ζήτημα, με σκοπό την ανάληψη διαφορετικών αρμοδιοτήτων ανάλογων με την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά τους, συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίησή του. Read more “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντισμού για το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον»”

Μη κατηγοριοποιημένο

Άλλο ένα περιστατικό παράνομης αλιείας Εξαβράγχιου καρχαρία παρουσιάζεται ως…

Δυστυχώς, πάλι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δημοσίευμα που εξυμνεί ως «Απίστευτη ψαριά!» την παράνομη αλιεία ενός προστατευόμενου είδους  τον  Εξαβράγχιο ή Εξακαρχαρία Hexanchus griseus (SBL), είδος που συνιστάται προστατευόμενο από την ελληνική νομοθεσία. Τα φαινόμενα αλίευσης Εξαβράγχιων καρχαριών είναι πολύ συχνά στην Ελλάδα και κατά καιρούς μάλιστα έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από ιχθυαγορές όπου πωλούνται, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζονται ως «γαλέοι», άλλο είδος δηλαδή, ή ως «εξαιρετικοί μεζέδες». Read more “Άλλο ένα περιστατικό παράνομης αλιείας Εξαβράγχιου καρχαρία παρουσιάζεται ως «Απίστευτη ψαριά!»”

Μη κατηγοριοποιημένο

Εθνική Λίστα Χονδριχθύων της Κύπρου

Οι χονδριχθείς (καρχαρίες, σαλάχια και χίμαιρες) διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο θαλάσσιο περιβάλλον, παρέχοντας σταθερότητα στις δομές και τις λειτουργίες των παράκτιων και ωκεάνιων οικοσυστημάτων.

Σήμερα, σχεδόν οι μισοί καρχαρίες και βάτοι της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση, κυρίως λόγω της παρεμπίπτουσας αλιείας (μη σκόπιμα αλιεύματα). Εντούτοις, η έρευνα για τους χονδριχθύες, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι περιορισμένη. Read more “Εθνική Λίστα Χονδριχθύων της Κύπρου”

Μη κατηγοριοποιημένο

Ένα πράσινο μέλλον για τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας…

Ανοιχτά δεδομένα, εργαλεία πολιτικής και δραστηριότητες e-learning του MARLITER προωθούν την ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων
Read more “Ένα πράσινο μέλλον για τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας – Δελτίο Τύπου MARLITER”

Μη κατηγοριοποιημένο

Εκδήλωση έναρξης του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον»

Τη Δευτέρα 28/6 είχαμε τη μεγάλη χαρά να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση έναρξης του έργου μας «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το Green Tank!

Read more “Εκδήλωση έναρξης του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον»”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα έρευνα της iSea για τους καρχαρίες και τα…

Μόλις δημοσιεύτηκε η πρόσφατη έρευνά μας σχετικά με τη αλίευση και την εμπορία καρχαριών και σαλαχιών στην Ελλάδα. Μέσα από μια συστηματική μελέτη επί ένα χρόνο και σε μηνιαία βάση, επισκεφτήκαμε ιχθυόσκαλες, σημεία εκφόρτωσης και σημεία πώλησης αλιευτικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα.  Στόχος ήταν η καταγραφή των ειδών καρχαριών και σαλαχιών που εκφορτωνονται αλλά και η ποσοτικοποιήση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης προστατευόμενων ειδών αλλά και ειδών με λανθασμένη σήμανση. 
Read more “Νέα έρευνα της iSea για τους καρχαρίες και τα σαλάχια στην Ελλάδα”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέση Λογιστή στην iSea

Η ομάδα της iSea μεγαλώνει και αναζητά εσωτερικό λογιστή! Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 30/6/2021 μέσω αποστολής βιογραφικού στο [email protected] με θέμα: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ_’Ονομα_Επώνυμο και με τύπο αρχείου pdf. Αιτήσεις που δεν πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν θα αξιολογηθούν.

 

Read more “Θέση Λογιστή στην iSea”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην οικογένεια του Αngel Shark Project και η Ελλάδα!

Τα τελευταία τρία χρόνια, η iSea έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες που έχουν ως βασικό σκοπό την προστασία αυτού του είδους τόσο στη Μεσόγειο όσο και στην Ελλάδα. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν: τη συμβολή της στη δημιουργία του Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Αγγελοκαρχαριών στη Μεσόγειο αλλά και του Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Αγγελοκαρχαριών στο Αιγαίο και την Κρήτη, την ενεργή αναζήτηση και συλλογή δεδομένων που αφορούν την εμφάνιση αγγελοκαρχαριών, και την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση της κατανομής και οικολογίας του είδους στην Ελλάδα καθώς και την ευαοσθητοποίηση των αλιέων και την βελτιστοποίηση της σχετικής ισχύουσας νομοθεσίας. Read more “Στην οικογένεια του Αngel Shark Project και η Ελλάδα!”

Μη κατηγοριοποιημένο

23 Περιβαλλοντικοί φορείς καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και…


Ακόμα ένα δυσάρεστο περιστατικό αλίευσης, πώλησης και επίδειξης Λευκού Καρχαρία, σημειώθηκε στην Μεσόγειο αυτή τη φορά στην Ελλάδα, στο νησί της Νάξου. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να συμπληρώσουν
τα πολλαπλά περιστατικά αλίευσης και εκφόρτωσης Λευκών Καρχαριών στην Μεσόγειο αλλά και τα πολλαπλά περιστατικά παράνομης αλίευσης προστατευόμενων ειδών καρχαριών και σαλαχιών στην Ελλάδα. Read more “23 Περιβαλλοντικοί φορείς καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασίας των καρχαριών και των σαλαχιών στην Ελλάδα”

Μη κατηγοριοποιημένο

Πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Greece’s Next…

Σε συνέχεια της καταγγελίας για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Δήμου Ελαφονήσου, στην οποία προχώρησαν 17 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και φορείς τον περασμένο Δεκέμβριο, υπεβλήθη διοικητικό πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής για την κίνηση τροχοφόρων μέσων στις προστατευόμενες αμμοθίνες.

Read more “Πρόστιμο στην εταιρεία παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Greece’s Next Top Model”