ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμπλέκοντας του μικρούς μας φίλους στη θαλάσσια προστασία!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι γίναμε δεκτοί στο πρόγραμμα Accelerator του Global Giving. Στο πλαίσιο λοιπόν της συμμετοχής μας ξεκινήσαμε το πρώτο μας crowdfund project!

Read more «Εμπλέκοντας του μικρούς μας φίλους στη θαλάσσια προστασία!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόταση για προσθήκη ξεχωριστής κατηγορίας καρχαριοειδών στον ιστότοπο της…

Σε ακόμη μια προσπάθεια να βελτιωθεί η προστασία των καρχαριών στην Ελλάδα μέσα απο τη σωστή ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων, η iSea απέστειλε επιστολή στον Διευθυντή της Διεύθυνση Ελέγχου Αλιείας για τη βελτίωση της παροχής πληροφοριών απο τον ιστότοπο της Διεύθυνσης προς όλους τους εμπλεκόμενους στην Αλιεία. Read more «Πρόταση για προσθήκη ξεχωριστής κατηγορίας καρχαριοειδών στον ιστότοπο της Διεύθυνση Ελέγχου Αλιείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή της iSea στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας

Η iSea συνεχίζοντας το έργο της για την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων με στόχο την προστασία των καρχαριών στην Ελλάδα απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας αποβλέποντας στην άμεση αφαίρεση του είδους καρχαρία Λάμια (Lamna nasus) από το φυλλάδιο αλιευμάτων που διακινείται από τις ιχθυόσκαλες στην Ελλάδα. Read more «Επιστολή της iSea στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oδηγός Αναγνώρισης Προστατευόμενων Ειδών Καρχαριών της Μεσογείου

Οι καρχαρίες αποτελούν οργανισμούς ιδιαίτερης σημασίας όντας ανώτεροι θηρευτές και ακρογωνιαίοι λίθοι της δομής και της ισορροπίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Read more «Oδηγός Αναγνώρισης Προστατευόμενων Ειδών Καρχαριών της Μεσογείου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή 66 οργανώσεων προς την εταιρία πιστοποιήσεων MSC

Εξήντα έξι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η iSea, εξέδωσαν πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στην εταιρία πιστοποιήσεων Marine Stewardship Council (MSC) και κατακρίνει την αποτυχία της να βελτιώσει τις διαδικασίες πιστοποίησης και πιο συγκεκριμένα το Κριτήριο 2 (“Environmental and Ecological Impacts”). Read more «Ανοιχτή επιστολή 66 οργανώσεων προς την εταιρία πιστοποιήσεων MSC»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροποποίηση του Οδηγού Αναγνώρισης καρχαριών και σαλαχιών από τη…

Χαιρετίζουμε την τροποποίηση του οδηγού αναγνώρισης καρχαριών & σαλαχιών από τη Διεύθυνση Αλιείας & Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων. Read more «Τροποποίηση του Οδηγού Αναγνώρισης καρχαριών και σαλαχιών από τη Διεύθυνση Αλιείας & Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική Θέση: Οι καρχαρίες και τα σαλάχια χρειάζονται τη…

Το πρόγραμμά μας Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο μεγαλώνει και αναζητά άτομα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση καρχαριών και σαλαχιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Read more «Εθελοντική Θέση: Οι καρχαρίες και τα σαλάχια χρειάζονται τη βοήθειά σου!!!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας της iSea για τα μικροπλαστικά…

iSea βρέθηκε τον Σεπτέμβριο στην ημερίδας «Θάλασσα και πράσινο-οι δύο πνεύμνονες της πόλης» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Διαχείριση Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

 

Read more «Έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας της iSea για τα μικροπλαστικά στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2017»