ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μη κατηγοριοποιημένο

Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος της iSea για τα…


Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιεί η iSea σε σχολεία όλων των βαθμίδων γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής έλαβε έγκριση υλοποίησης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το σχολικό έτος 2020- 2021.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το ζήτημα των υδάτινων απορριμμάτων.

 

Read more “Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος της iSea για τα Υδάτινα Απορρίμματα”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνε kookoonari: ένα βιωματικό…

Την έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υλοποίηση του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει λάβει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε kookoonari: ένα βιωματικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σχολείων μηδενικών απορριμμάτων».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της μείωσης των απορριμμάτων μέσα από βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Read more “Απόφαση έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνε kookoonari: ένα βιωματικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σχολείων μηδενικών απορριμμάτων»”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με εξαφάνιση κινδυνεύουν οι καρχαρίες και οι βάτοι της…


Μια διεθνής ομάδα θαλάσσιων βιολόγων, με την συμμετοχή της iSea, δημοσίευσε σήμερα μια επιστολή με τίτλο «Οι καρχαρίες και οι βάτοι της Μεσογείου απαιτούν δράση» στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό Science. Το άρθρο παρουσιάζει ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και το ευρύ κοινό σχετικά με ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα της Μεσογείου: την αντιμετώπιση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας, καθώς και την προστασία των καρχαριών και των βάτων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Read more “Με εξαφάνιση κινδυνεύουν οι καρχαρίες και οι βάτοι της Μεσογείου”

Μη κατηγοριοποιημένο

Το πρόγραμμα «Fishing For Litter» συνεχίζεται και για το…

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του προγράμματος «Fishing For Litter», το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και η περιβαλλοντική οργάνωση iSea ανακοινώνουν τη συνέχεια του για το έτος 2021 σε όλα τα λιμάνια που ήδη υλοποιείται (Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα), καθώς και την επέκτασή του στο Ηράκλειο, τη Λέσβο, την Πάτρα, τα Χανιά και τη Χίο. 

Κατά τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2019, το «Fishing For Litter» υλοποιήθηκε πιλοτικά στα λιμάνια της Νέας Μηχανιώνας και της Καβάλας με τη συμμετοχή 8 αλιευτικών σκαφών. Το 2020, το πρόγραμμα συνεχίστηκε, με τη συμμετοχή συνολικά 18 αλιευτικών σκαφών στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Read more “Το πρόγραμμα «Fishing For Litter» συνεχίζεται και για το 2021!”

Μη κατηγοριοποιημένο

Περίπου το 1/3 των καρχαριών και των βάτων παγκοσμίως…

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση για την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης/IUCN (IUCN Red List of Threatened Species) 35.765 είδη απειλούνται με εξαφάνιση, από τα 128.918 που αξιολογήθηκαν. Read more “Περίπου το 1/3 των καρχαριών και των βάτων παγκοσμίως κινδυνεύουν με εξαφάνιση”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απροστάτευτα οικοσυστήματα σε υψηλή τηλεθέαση

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας, 7 Δεκεμβρίου 2020, στην τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού STAR “Greece’s Next Top Model (GNTM) 3”, τροχοφόρα να κινούνται σε παραλίες της Ελαφονήσου. Read more “Απροστάτευτα οικοσυστήματα σε υψηλή τηλεθέαση”

Μη κατηγοριοποιημένο

Δελτίο Τύπου “MARLITER: Κοινές δράσεις για την αύξηση της…

Περίπου τα τρία τέταρτα των θαλάσσιων απορριμμάτων τα οποία εντοπίζονται στις θάλασσες του πλανήτη είναι πλαστικά. Ο όγκος των επιστημονικών ευρημάτων σχετικά με τις πολυδιάστατες επιπτώσεις αυτών στη θαλάσσια βιοποικιλότητα, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες των θαλάσσιων οικοσυστήματων συνεχώς αυξάνει, αναδεικνύοντας αυτό το τεράστιο σύγχρονο πρόβλημα. Read more “Δελτίο Τύπου “MARLITER: Κοινές δράσεις για την αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών σε βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και εργαλεία παρακολούθησης με στόχο τον περιορισμό των θαλάσσιων απορριμμάτων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας””

Μη κατηγοριοποιημένο

Επανεξέταση της διαχείρισης των θαλάσσιων ξενικών ειδών στη Μεσόγειο

Mελέτη με την συμμετοχή της iSea, από επικεφαλής Κύπριους και Έλληνες επιστήμονες προτείνει την πλήρη επανεξέταση της διαχείρισης των θαλάσσιων ξενικών ειδών στη Μεσόγειο Θάλασσα

Read more “Επανεξέταση της διαχείρισης των θαλάσσιων ξενικών ειδών στη Μεσόγειο”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή στη διαβούλευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής…

Η iSea συμμετείχε στη διαβούλευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το σχέδιο νόμου “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις”. Read more “Συμμετοχή στη διαβούλευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το σχέδιο νόμου με τίτλο “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις””

Μη κατηγοριοποιημένο

Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια και ακτιβιστές καλούν την Τυνησία να…


Δύο δυσάρεστα περιστατικά σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Τυνησία, όπου 2 λευκοί καρχαρίες (Carcharodon carcharias) αλιεύθηκαν (ως παρεμπίπτοντα αλιεύματα), εκφορτώθηκαν και πωλήθηκαν στις τοπικές αγορές. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να συμπληρώσουν 4 ακόμα αντίστοιχα περιστατικά τα οποία καταγράφηκαν το
2018, 2015, 2013, 2012 και 2009. Οι εκφορτώσεις λευκού καρχαρία παραβιάζουν τις συστάσεις της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (ΓΕΑΠ) για την προστασία τόσο του συγκεκριμένου είδους, όσο και άλλων ειδών καρχαριών και σαλαχιών που συμπεριλαμβάνονται στη Σύμβαση της Βαρκελώνης (Παράρτημα ΙΙ).
Read more “Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια και ακτιβιστές καλούν την Τυνησία να προστατέψει το Λευκό Καρχαρία”