Φροντίζουμε την Κέρκυρα

 

  Η iSea στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες, #zeroplastic, πραγματοποίησε στις 5 και 6 Απριλίου δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις στην πόλης της Κέρκυρας αλλά και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κερκύρας στις Αλυκές Λευκίμμης αντίστοιχα. Παρουσιάστηκε το πρόβλημα των υδάτινων απορριμμάτων, η καμπάνια #zeroplastic, αλλά και οι δράσεις της οργάνωσης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις συμμετείχε και η καλλιτέχνης Trudi Lloyd Williams παρουσιάζοντας το γλυπτό της το οποίο κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο πλαστικό μιας χρήσης. Το “Lefkaxit” είναι ένα πλαίσιο, μια κορνίζα με θέα στην λιμνοθάλασσα.

Στις 6/4 μετά την ενημερωτική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε και η ιστορία των Αλυκών από το κ. Αλέκο Χρυσικόπουλου, πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός στις Αλυκές Λευκίμμης, όπου συλλέχθηκαν πάνω από 400 Kg απορριμμάτων και ογκωδών αντικείμενων. Επίσης, έγινε ενημέρωση από τον κ. Γιάννη Γαστεράτο για την ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Στις 7/4 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στις ακτές του Ερημίτη στο Βορειοανατολικό τμήμα του νησιού όπου συλλέχθηκαν πάνω 500 Kg απορριμμάτων και ογκωδών αντικείμενων.

Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη του Κώστα Καλούδη, του Let’s do it Greece, Let’s do this Corfu! ας δράσουμε Κερκυρα!, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κερκύρας , του συλλόγου Ερημίτης Πλους, αλλά και του βιβλιοπωλείου ΠΛΟΥΣ.