Σεμινάριο Κατάρτισης στην Αθήνα

Η iSea και το Green Tank σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σας προσκαλούν σε σεμινάριο κατάρτισης με θέμα: «Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών – Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης», την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, 11:00-15:00 στο Αμφιθέατρο 9, στο Νέο Κτήριο Ν.Ο.Π.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον», υλοποιούνται σεμινάρια κατάρτισης με στόχο την ενδυνάμωση των πολιτών, και ειδικά των νέων, των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των εθελοντικών ομάδων, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτό, όμως, προϋποθέτει την ανάπτυξη ικανότητας και αυτοπεποίθησης, ώστε να συμμετέχουν σε διαδικασίες περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

Στους συμμετέχοντες θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής με το πέρας της εκδήλωσης!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο εδώ.

Εγγραφείτε στο σεμινάριο κατάρτισης εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ.

 

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το The Green Tank.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.