Συμβάλλοντας στην αποτελεσματική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού Κόλπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντιλαμβανόμενοι την σημασία του Αμβρακικού κόλπου ως ένα από τα λίγα καταφύγια μεγαπανίδας στην Ελλάδα, φορείς που δραστηριποιούνται στην περιοχή ήρθαμε κοντά με σκοπό την συμβολή μας στην αποτελεσματική διαχείριση του Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου, και την διευκόλυνση του έργου της αρμόδιας Μονάδας Διαχείρισης και δημιουργώντας μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση μεταξύ διαφορετικών ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

Δράσεις

 

 

 

 

 

 

Ομάδα Υλοποίησης
Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση του ίδιου πανεπιστημίου. Ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας ως υποψήφιος Διδάκτωρ.

Με πάνω από μια δεκαετή εμπειρία σε προγράμματα προστασίας των ανώτερων θηρευτών της Μεσογείου και με προϋπηρεσία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Tethys Research Institute, το Institute of Marine Research και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών σε διάφορες μεσογειακές χώρες. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τους καρχαρίες, είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Ελασμοβράγχια και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Society for Conservation Biology (SCB).  Έχει περισσότερα από 30 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 40 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει 3 Σχέδια Δράσης για Απειλούμενα είδη και έχει συμμετάσχει στην έκδοση 5 βιβλίων. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της PADI. Σήμερα ο Γιάννης είναι ο Γενικός Διευθυντής της iSea.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Εmail: [email protected]

Tel. +302313090696

Mob: +306945880415
          
Συνεργάτες

 

Χρηματοδότες