Εργαστήριο- Δίκτυο Πράσινα Νερά

Στα πλαίσια του έργου «Πράσινα Νερά», προσκαλούμε τα μέλη και τους εθελοντές των φορέων του δικτύου στο δεύτερο εργαστήριο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος, με θέμα Οργάνωση και διαχείριση εθελοντικών ομάδων “ και στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των εθελοντών μέσω της οργάνωσης και της σωστής διαχείρισης τους. 

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 13.00 – 16.00, στα γραφεία της iSea στη Θεσσαλονίκη.

Το εργαστήριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  1. Εισαγωγή στη θεματική και στο κίνητρο του εθελοντή
  2. Τρόπους διαχείρισης των αναγκών των εθελοντών
  3. Παρουσίαση εργαλείων διαχείρισης εθελοντών
  4. Συνδημιουργία εργαλείων καταγραφής και διαχείρισης πληροφοριών των εθελοντών

Για τη συμμετοχή, απαιτείται δήλωση συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ. 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα της among.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό.

 

Το Δίκτυο για τη ζωή στη θάλασσα ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ – GREEN WATERS, στοχεύει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των εθελοντών και των φορέων που ασχολούνται με το θαλάσσιο περιβάλλον, μέσω συνεργασιών και δικτύωσης των οργανώσεων τους.

Σκοπεύει να οργανώσει δράσεις που σχετίζονται με τους τρείς πυλώνες του έργου:

  • Θάλασσα και προστασία περιβάλλοντος
  • Θάλασσα και πολιτισμός
  • Θάλασσα και ασφάλεια

 

Το έργο Πράσινα Νερά – Δίκτυο για την αειφορική ανάπτυξη θαλάσσιας δραστηριότητας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και εταίρο την iSea – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων.

 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.