Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την οργάνωση iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Κάθε μέρα εργαζόμαστε για τη συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών κοινοτήτων στη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με βάση επιστημονικές λύσεις.

 

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Περικλής Κλείτου

Περικλής Κλείτου

ΕΤΑΙΡΟΣ

O Περικλής Κλείτου είναι κάτοχος πτυχίου Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Εκπαίδευσης (University of Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο) (2011-2014) και μεταπτυχιακού στη Βιώσιμη Υδατοκαλλιέργεια (University of St Andrews, Ηνωμένο Βασίλειο ) (2014-2017). Kατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου (2011-2014), εργαζόταν στην εταιρία Marine and Environmental Research (MER) Lab Ltd (Κύπρος) σε μερική απασχόληση, ενώ από το 2014, ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία σε πλήρη απασχόληση παρακολουθώντας ταυτόχρονα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Έχει εμπλακεί και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, συλλογή και ανάλυση αλιευτικών και βιολογικών δεδομένων, παρακολούθηση ξενικών ειδών, εκτίμηση ανθρωπογενών επιπτώσεων, χαρτογράφηση θαλάσσιων οικοτόπων, παρακολούθηση/εκτίμηση οικολογικής κατάστασης θαλάσσιων περιοχών, ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, όπως και δράσεις που αφορούν την αύξηση της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας και γνώσεων του κοινού. Διατηρεί καλές σχέσεις με εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι αλιείς, υδατοκαλλιεργητές, τοπικούς φορείς και αρμόδιες αρχές. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο (2009-2011), αποφοίτησε ως πρωτευσάντας από το 70ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), είναι πιστοποιημένος δύτης (FDI Free Diver, PADI Advanced Diver, PADI Deep Dive), χειριστής ταχύπλοου σκάφους και πρώτος βοηθός. Ο Περικλής δημοσιεύσει και παρουσιάσει σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Εmail: [email protected]

Ιωάννης Γιώβος

Ιωάννης Γιώβος

EΤΑΙΡΟΣ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Αλιευτική Βιολογία και Διαχείριση του ίδιου πανεπιστημίου. Ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας ως υποψήφιος Διδάκτωρ.


Με πάνω από μια δεκαετή εμπειρία σε προγράμματα προστασίας των ανώτερων θηρευτών της Μεσογείου και με προϋπηρεσία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως το Tethys Research Institute, το Institute of Marine Research και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονίζει αρκετά προγράμματα και πρωτοβουλίες σχετικά με τη διατήρηση των καρχαριών και των σαλαχιών σε διάφορες μεσογειακές χώρες. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Ομάδας Ειδικών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) για τους καρχαρίες, και είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Καρχαρίες και τα Σαλάχια. Έχει περισσότερα από 50 άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 60 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια ενώ έχει συγγράψει 3 Σχέδια Δράσης για Απειλούμενα είδη και έχει συμμετάσχει στην έκδοση 5 βιβλίων. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, Ελληνικά (μητρική) Αγγλικά (C1), Ισπανικά (Β2) και είναι εκπαιδευτής καταδύσεων της PADI.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Εmail: [email protected]

Tel. +302313090696

Mob: +306945880415
          
Βαγγέλης Παράβας

Βαγγέλης Παράβας

ΕΤΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στην προστασία των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών και τη διαχείριση του θαλάσσιου και χερσαίου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας. Ως Βιολόγος έχει συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αλλά και δημόσιους φορείς. Από το 2008 μέχρι και το 2015 υπήρξε ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας και Πολιτικής της MOm/Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και προγράμματα προστασίας ειδών και διαχείρισης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος σε όλη σχεδόν την ελληνική ακτογραμμή, αλλά και σε πλείστες ακόμα περιοχές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού. Σήμερα ασχολείται με την προστασία των ελληνικών θαλασσών, το σχεδιασμό και τη λειτουργία Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών και την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον αλιευτικών διαχειριστικών πρακτικών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της MOm, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, και της Προστατευόμενης Περιοχής Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας, και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Φύση 2000. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και σχετικών συνεδρίων σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο. Παράλληλα είναι επαγγελματίας φωτογράφος με πλήθος ατομικών και συλλογικών εκθέσεων στο ενεργητικό του, ενώ πλείστες φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και περιοδικό τύπο και σε φωτογραφικά λευκώματα και βιβλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Αναστασία Χαρίτου

Αναστασία Χαρίτου

ΜΕΛΟΣ

Η Αναστασία είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Διατμηματικό πρόγραμμα Τμήματος Βιολογίας και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Έχει εργαστεί στον χώρο γενικής και ειδικής εκπαίδευσης για 4 χρόνια.

Στην iSea έχει συντονίσει προγράμματα που σχετίζονται με τα Υδάτινα Απορρίμματα από το 2018. Τα προγράμματα αφορούν στην οργάνωση παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών, στην εμπλοκή ομάδων- στόχων στην αντιμετώπιση του ζητήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα και σε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Πλέον, είναι υπεύθυνη του πυλώνα «Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα» της iSea σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα με στόχο την ενεργό εμπλοκή του κοινού στην περιβαλλοντική προστασία και τελικά τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το περιβάλλον. Έχει συντονίσει την έκδοση του οδηγού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε ΑμΕΑ και είναι υπεύθυνη των έργων που αφορούν στην προώθηση της συμμετοχής και στην εκπαίδευση των πολιτών για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και την εφαρμογή ορθών μέτρων με στόχο την αειφορική ανάπτυξη.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ηθικής, καθώς και περιβαλλοντικών γνώσεων και αντιλήψεων των πολιτών πάνω σε διαφορετικές περιβαλλοντικές θεματικές.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εmail: [email protected]

Tel. +302313090696

mob. +306947025392

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Ρωξάνη είναι περιβαλλοντολόγος, σπούδασε στο τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών από τη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2019 ξεκίνησε να εργάζεται στην iSea συμμετέχοντας σε προγράμματα του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων και των Ευάλωτων Ειδών. Πλέον, εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στην iSea σε προγράμματα του πυλώνα Ευάλωτα Είδη και Άνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματα.

Τα κύρια ερευνητικά της  ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη θαλάσσια οικολογία και βιολογία ελασμοβράγχιων, την αλιευτική βιολογία και τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών και οικοτόπων. Διαθέτει πτυχίο ταχύπλοου σκάφους, αυτόνομης κατάδυσης, μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και έχει λίγες γνώσεις προγραμματισμού (R), ΓΣΠ GIS (ArcGIS), (SNAP), και διάφορων άλλων προγραμμάτων μοντελοποίησης (Vissim, Populus, PRIMER, Presence, Distance).

Πριν την εργασιακή της εμπειρία στην iSea, εργαζόταν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ως πολιτισμικός μεσολαβητής και διερμηνέας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306944505224 

 

Ιωάννα Τζιώγα

Ιωάννα Τζιώγα

ΜΕΛΟΣ

Η Ιωάννα γεννημένη στην Θεσσαλονίκη το 1995, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της ασχολήθηκε με την διακύμανση των φυτοχρωστικών και της φυκοκυανίνης στο λιμάνι του Βόλου. Έκανε την πρακτική της στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ασχολήθηκε κυρίως με την συλλογή δεδομένων.

Το 2019 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η διπλωματική που έχει επιλέξει είναι σχετικά με τα μικροπλαστικά στο ίζημα στις αμμώδεις ακτές του κόλπου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Υδάτινο Περιβάλλον και το digital marketing. Επίσης, έχει γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ και διαθέτει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Σήμερα εργάζεται στην iSea ως υπεύθυνη του πυλώνα των Υδάτινων Απορριμμάτων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel.: +302313090696

Mob.: +306978050685

 

Νικολέττα Σιδηροπούλου

Νικολέττα Σιδηροπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Νικολέττα γεννήθηκε στη Βέροια και είναι πτυχιούχος του τμήματος Θαλάσσιας Βιολογίας και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εθνικών μελετών και χρηματοδοτικών φορέων.  Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων στον ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας με κύριο αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό όλων των δράσεων ενημέρωσης και  προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους στη Ζάκυνθο και τον Αμβρακικό. Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων SSI Advanced Open Water Diver και μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Ολλανδικά (B1). Στην iSea εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στον πυλώνα “Άνθρωπος & Υδάτινα Οικοσυστήματα”.

 

Πληροφορίες Επικοινωνίας: 

Email: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306982766371

Θωμάς Χουλιάρας

Θωμάς Χουλιάρας

ΜΕΛΟΣ

Ο Θωμάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1996. Αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Ενδιαφέρεται για τον προγραμματισμό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ανάλυση δεδομένων με τις γλώσσες (R) και Python, καθώς και για την εφοδιαστική αλυσίδα και διαχείριση πόρων. Μιλάει δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά (C2). Σήμερα εργάζεται ως Υπεύθυνος Οικονομικών.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696
mob: +306949306700
Δημήτρης Τοσίδης

Δημήτρης Τοσίδης

ΜΕΛΟΣ

O Δημήτρης Τοσίδης γεννήθηκε το 1986 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και συνεργάζεται με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANA-MPA), το European Pressphoto Agency, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και συνεισφέρει τακτικά στην Deutsche Welle, στο XINHUA και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC). Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο UDK Berlin και κατέχει το ΜΑ Crisis Journalism and Risk Communication από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικά/κοινωνικά ζητήματα, στο περιβάλλον, καθώς και στον αθλητισμό.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, όπως το Migration Media Award το 2017 και το 2018 για τη δουλειά του σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Βαλκάνια, από την Ένωση Συντακτών το 2018, το 2019 και το 2021 καθώς και το σημαντικότερο με το το βραβείο Athens Photo World 2021 για το έργο του «Διάβα», ένα φωτορεπορτάζ ντοκουμέντο στους εναπομείναντες νομάδες κτηνοτρόφους που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στην  Ήπειρο κέρδισε το βραβείο Athens Photo World 2021. 

Κατερίνα Κατσαούνη

Κατερίνα Κατσαούνη

ΜΕΛΟΣ

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1998. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Έχει βασικές γνώσεις R, ArcGIS, και SPSS. Μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά(C2) και Γερμανικά(B1), ενώ γνωρίζει και επικοινωνεί στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Στην iSea εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγράμματος.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: [email protected]

tel. +302313090696

Άννα Μαρία Χρυσάφη

Άννα Μαρία Χρυσάφη

ΜΕΛΟΣ

Η Άννα Μαρία γεννήθηκε το 1998 στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Μ.Β.Α.).

Εργάζεται στο κομμάτι της οργάνωσης του γραφείου, την διαχείριση της ιστοσελίδας και του e-shop, είναι υπεύθυνη για το branding της iSea και ασχολείται με την δημιουργία περιεχομένου (γραφιστικού και μη) για σκοπούς επικοινωνίας. Ασχολείται ενεργά από μικρή με τον εθελοντισμό σε πολλούς φορείς, όπως κέντρα αποκατάστασης, φιλοζωικές οργανώσεις και παράκτιους καθαρισμούς με την iSea.  Ακόμη, ασχολείται με τις καταδύσεις (Scuba Diving) και κατέχει τα διπλώματα Open Water Diver και Advanced Open Water Diver, καθώς και δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας.

Μιλάει Ελληνικά (μητρική),  Αγγλικά (C2),  λίγα Ισπανικά (αρχάρια) και έχει βασικές γνώσεις του Adobe Lightroom Photo Editor, του γραφιστικού προγράμματος Canva, του λογισμικού Production/ Operations Management (POM/QM), του στατιστικού προγράμματος SPSS, καθώς και των εφαρμογών του Office (Word, Excel, Powerpoint).

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Tel.: +302313090696

 

Martina Ciprian

Martina Ciprian

ΜΕΛΟΣ

Η Martina γεννήθηκε το 1998. Σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην θαλάσσια βιολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε να εργάζεται στην iSea, στον πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών στο πρόγραμμα By ElasmoCatch, κατά την πρακτική άσκηση που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού διπλώματος.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τα ελασμοβράγχια ως προς τη βιολογία, την οικολογία, τη συμπεριφορά και την διαχείριση τους από τους αλιείς. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και μετά το πέρας του μεταπτυχιακού της συμμετείχε σε προγράμματα του Πανεπιστημίου της Πάντοβα και εργάστηκε σε πρόγραμμα καταγραφής ByCatch. Γνωρίζει ιταλικά και αγγλικά, μαθαίνει την γλώσσα προγραμματισμού R και χειρίζεται το QGIS. Είναι κάτοχος καταδυτικού πτυχίου OPEN WATER DIVER PADI όπως και του OPEN FREEDIVING certification.

Στην iSea εργάζεται ως Project Manager στην ερευνητική βάση στον Αμβρακικό Κόλπο και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα By ElasmoCatch.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Phone: +39 3442456270

Χριστίνα Ελευθεριάδου

Χριστίνα Ελευθεριάδου

ΜΕΛΟΣ

Η Χριστίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και από παιδί αγαπά οτιδήποτε σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και εργάστηκε στο παρελθόν ως Μηχανικός σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συμμετείχε εθελοντικά σε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στη Medasset (Αθήνα) και σήμερα είναι δόκιμη στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μιλάει 2 γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά), παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια, κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και έχει γνώσεις σχεδιαστικών και ERP προγραμμάτων.

Ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά στην iSea το 2022 και πλέον εργάζεται ως Βοηθός Οικονομικών & Διοίκησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: [email protected]

tel. +302313090696

mob. +306942708192

Μαρία Σιδηροπούλου

Μαρία Σιδηροπούλου

ΜΕΛΟΣ

Η Μαρία είναι οινοτεχνολόγος, με  ειδίκευση από το Institute AFEC de l’Europe Bordeaux στο Wine Products Marketing. Έχει συνεργαστεί με αρκετά οινοποιεία της Βόρειου Ελλάδος αλλά και με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) για την αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα. Μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα).

Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια για την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση στον τομέα της βιομηχανίας και την ανταγωνιστική βιώσιμη επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με προγράμματα της μέσης αλιείας λόγω της οικογενειακής επιχείρησης και από το 2019 με το πρόγραμμα “Fishing for litter”.

Σήμερα εργάζεται στην iSea, ως βοηθός υπεύθυνου προγράμματος.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +306946683344

Κυριακή Πυλωρίδου

Κυριακή Πυλωρίδου

ΜΕΛΟΣ

Η Κυριακή γεννήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλάει τρεις γλώσσες: Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (B2) και Κινέζικα (αρχάρια). Έχει γνώσεις χειρισμού Microsoft Office, ArcGIS, γλώσσας προγραμματισμού R, και κατέχει πτυχίο κατάδυσης PADI Open Water Diver. Το καλοκαίρι του 2021 εκπόνησε την πρακτική της άσκηση μαζί στην iSea, με ενασχόληση στον πυλώνα των «Ευάλωτων Ειδών», και συγκριμένα στο πρόγραμμα «Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο». Στην iSea εργάζεται ως Βοηθός Υπεύθυνου Προγράμματος.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]
Tel. +302313090696

Ηλέκτρα Αθηναίου

Ηλέκτρα Αθηναίου

ΜΕΛΟΣ

Η Ηλέκτρα γεννήθηκε το 1998, κατάγεται από το Ναύπλιο και κατέχει πτυχίο στη Θαλάσσια Βιολογία από το Edinburgh Napier University, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό της στη Διατήρηση υδάτινων οικοσυστημάτων από το University of Plymouth. Ακαδημαϊκά, έχει επικεντρωθεί σε μια σειρά θεμάτων και έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στο εμπόριο καρχαριών στην Ελλάδα σε συνεργασία με την iSea, ενώ για τη μεταπτυχιακή της διατριβή, επικεντρώθηκε σε προσεγγίσεις αξιολόγησης αποθεμάτων καρχαριών με την Blue Resources Trust. Ήταν τοπική εθελόντρια στο Argolic Environment Foundation και έχει συμμετάσχει ως δύτης στους καθαρισμούς του προγράμματος “Προσφέρω” της iSea. Έχει γνώσεις R, QGIS, Adobe Premiere και Wix, είναι πιστοποιημένη δύτρια PADI Open Water Diver και BLS για την παροχή πρώτων βοηθειών και κατέχει άδεια χειριστή drone (A1/A3).

Την ενδιαφέρει ο μπλε άνθρακας, τα ελασμοβράγχια, τα γενετικά και η χρήση της τεχνολογίας στην έρευνα. Μιλάει 3 γλώσσες: Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (μητρική) και Ολλανδικά (αρχάρια). Στην iSea εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στον πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: +30 2313090696

Ιλάειρα Γιατρουδάκη

Ιλάειρα Γιατρουδάκη

ΜΕΛΟΣ

Η Ιλάειρα είναι γεννημένη στην Αθήνα και έχει σπουδάσει στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ακολουθώντας την κατεύθυνση Περιβαλλοντικής Βιολογίας και Διαχείρισης Βιολογικών Πόρων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πάνω στη Διαχείριση Βιοποικιλότητας και Βιολογικών Πόρων με ειδίκευση στην Οικολογία και τη Βιολογία Διατήρησης.

Τόσο στο προπτυχιακό, όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών ασχολήθηκε με τεχνικές οικολογικής μοντελοποίησης για τη διατήρηση διαφορετικών ειδών ερπετοπανίδας της Ελλάδας και της Μεσογείου υπό την επίδραση της κλιματικής αλλαγής ακολουθώντας το μεθοδολογικό πλαίσιο του Συστηματικού Σχεδιασμού Διατήρησης. Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κατά την πτυχιακή της εργασία πάνω στη μελέτη και τη διατήρηση του γένους Podarcis στην Ελλάδα. Μέρος αυτής συμπεριλήφθηκε στον «Άτλαντα των Ερπετών και των Αμφιβίων της Ελλάδας» της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta τόσο μέσα από τη μεταπτυχιακή διπλωματική της εργασίας όσο και μέσα από την συνεισφορά της στο έργο της περιβαλλοντικής οργάνωσης Wildlife Sense στο νησί της Κεφαλονιάς. Κύρια αντικείμενα της ερευνητικής της δραστηριότητας μέχρι τώρα έχουν αποτελέσει η Μοντελοποίηση του Περιβαλλοντικού Θώκου των ειδών, καθώς και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός Διατήρησης.

Μιλάει ελληνικά και αγγλικά, καθώς κατέχει πλήθος τεχνικών δεξιοτήτων, από τις οποίες ξεχωρίζουν γνώσεις στην γλώσσα προγραμματισμού R, σε λογισμικά GIS, σε μεθόδους οικολογικής μοντελοποίησης, όπως και γνώσεις χρήσης λογισμικού χωροταξικού σχεδιασμού προτεραιοποίησης. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση αυτόνομων καταδύσεων Open Water Diver.
Στην iSea εργάζεται ως Βοηθός Υπεύθυνου Προγραμμάτων στον Πυλώνα των Ευάλωτων Ειδών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

E-mail: [email protected]

tel. +302313090696

Andrea Tomé Perez

Andrea Tomé Perez

ΜΕΛΟΣ

Η Andrea είναι κάτοχος πτυχιούχος Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία, με μεταπτυχιακό στην Βιοποικιλότητα, Διατήρηση και Εξέλιξη από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία. Τα κύρια ενδιαφέροντα της πάντα σχετίζονταν με τη θαλάσσια βιολογία και τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Από την αρχή της επαγγελματικής της πορείας, επικεντρώθηκε στην συστηματική μελέτη πληθυσμών του Ρινοδέλφινου (Tursiops truncatus), Κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), Σταχτοδέλφινο (Grampus griseus), Φυσητήρας (Physeter macrocephalus), Ζιφιός (Ziphius cavirostris) και Μεσογειακή φώκια Μοναχός (Monachus monachus), που κατοικούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι παθιασμένη με τη βιοακουστική και τη συμπεριφορά αυτών των ειδών.

Η Andrea είναι πιστοποιημένη δύτρια και βρίσκεται στην διαδικασία απόκτησης του διπλώματος οδήγησης σκάφους. Στην iSea εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγράμματος. 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: [email protected]

Κινητό τηλέφωνο: +306932664309 & +34685702743